Dobrý deň,
už nejakú dobu dozadu moja mama poznamenala, že moje psychycké problémy, ktoré mám už od detstva by mohli byť spôsobené aspergerovým syndrómom (bolo mi diagnostikovaných toľko nesúvisiacich porúch, o ktorých všetci doma akosi vieme, že ich tak určite nemám).
Ja som naštudovala všetko čo som a syndróme autzime, spektre mohla + som pozerala mnohé videá so ženami v mojom veku (23), ktoré boli diagnostikované až v dospelosti, pretože ženy pre odlišnosť príznakov od mužského autizmu vačšinou ostanú dokonca nediagnostikované.
Lenže moje problé nekončia. Kvôli sociálnemu nepochopeniu so spolupracovníkmim ktoré mi následne spôsobuje úzkosti a depresiu už končím s tretím zamestnaním.
Chcela som si dať urobiť oficiálnu diagnostiku, pretože z určitých dôvodov po výzkume, ktorý som pre seba urobila sa to zdá byť dobrý nápad.
Lenže som pri ňom zistila, že na Slovensku neviem nájsť nikoho kto by diagnostikoval dospelých, všetko- aj to málo čo som našla- bolo len o diagnostike v detskom veku. Lenže ja už som dospelá a neviem čo mám robyť.
Takže moja otázka:
A náhodov niekto z Vás niečo počul alebo niečo vie o nejakom mieste -Slovensko a okolie- kde by boli ochotní diagnostikovať dospelú osobu - na aspergerov syndóm ako to robia bežne vo veľkej časti sveta už roky, veľmi by mi to pomohlo.
Ďakujem za každú reakciu :)