Tvrdé hrče na zátylku pod ušami

Príspevok v téme: Tvrdé hrče na zátylku pod ušami
Romanm

Už asi 2-3 mesiace mám v zadnej časti hlavy (zelený krúžok na obrázku) tvrdé hrče. Je to v mieste, kde približne končí kývač hlavy, tesne pod kostnými výbežkami, ktoré sú za ušami. Hrče sú umiestnené hlbšie pod kožou a asi aj pod samotným svalom kývača. Hrče sú tvrdé, nepohyblivé a samotné nie sú bolestivé, majú veľkosť asi 2cm. Bolí ma len miesto v ich okolí, ako keby žila, alebo nerv. Bol som aj na sone. Jeden lekár mi tam nenašiel nič, iba normálnu veľkosť uzlín a druhý lekár mi tam našiel zväčšené uzliny veľkosti 15mm. Ďalšia doktorka na ohmat vravela, že to asi nie sú uzliny, že to je uchytenie svalu. Krvný obraz je ok. Liečil som sa pred mesiacom na toxokarózu, hrče to však neovplyvnilo. Mám aj pískanie v ušiach, pravdepodobne z toho, lebo keď pohýbem hlavou sa pískanie zmení.
Čo môžu byť tie hrče? U dvoch ľudí som skúšal, ale nikto tam tie hrče nemal. Máte niekto také hrče, môže to byť naozaj uchytenie svalu? Ja už som z tých doktorov rozčarovaný. Ak to je uchytenie svalu, tak potom čo tá bolesť v okolí a pískanie v ušiach?

ahjajjaj

myslím, že to môže byť z krčnej chrbtice, stuhnuté svalstvo v okolí. Z toho aj to zaľahnutie v ušiach, alebo aj pískanie.

Tekys

Zdravím zistilo sa niečo od vtedy ?? Mám pocit že tl mám tiež take aj to piskanie v ušiach pri pohybe halvou sa mení