Zhorsuju vysoke teploty depresiu?

Príspevok v téme: Zhorsuju vysoke teploty depresiu?
zvedavec12345

Zaujima ma nazor ludi, co sa liecia na depresiu - navstevujem psychoterapeuta skoro 16 mesiacov a poslednych 8 beriem antidepresiva (kombinacia Wellbutrinu a Tianeptinu). Obe tieto formy sa celkom dobre osvedcili a depresiu zvladam viac-menej dobre.
Posledne dni si vsimam jej navrat a rozmyslam, ci to moze byt sposobene zvykom tela na lieky alebo kvoli tymto horucavam? Obycajne dostanem depresivnu epizodu, ak v niecom zlyham alebo sa dostanem do konfliktu, ale to nie je tento pripad.
Opat zazivam pocity beznadeje, prazdnoty, smutku, neistoty, najradsej by som bola v tmavej, chladnej miestosti bez okien a ludi.
Raz som kdesi citala, ze vysoke teploty sposobuju vyssi vyskyt depresie ako melancholia z jesene ci jari. Nevnimate nieco podobne?
Vdaka za postrehy.

Alana794325

Podľa mňa áno. Vychádzam z toho, že ak je veľmi teplo, tak aj zdraví ľudia si robia siestu. Ale môže to byť individuálne.

Apokryft

Nechcem byť za múdreho a ani neviem ničo o tvojej diagnóze.Čo napíšem nižšie bude zniet pre 999 ludí z 1000 ako hudba z marsu ale nedámi.Všeobecne :Je ti jasné ,že máš málo serotonínu čo a ako nebudeme rozoberať.Teraz to príde.........ľudstvo je roky oblbované pomaly trávené,aby bolo dementné .Napríklad fluorizácia podvod na ľudstvo atď.Jednou vetou zameraj sa na svoju šišinku.Nie nejde o nič sexistické to by som si nedovolil.Šišinka ako epifíza najdi na google.To je najčistejșia cesta od depresie.Teraz 999 ludi co to čítaju pocuju hudbu z marsu .Spúštačom depresie môže byť všeličo lieči sa to psychologickou cestou to je v poriatku.Dôsledky alebo zmiernovanie stavu medikamentózne(ak treba) aktivujú sa procesy na vytváranie serotonínu aj to je v poriadku!Nikto nerieši šišinku lebo je to tajné a je to kľúčom k bytiu ako takému...Posledný pokus odomňa smerom k tebe a už končím Šišinka nezabudni.Keď máš pocit že mi preplo tak kasli na to a zabudni čo som ti písal.

Apokryft

Bohužiaľ bolo to strašne dávno a nemám ani ponatia kde to bolo.Pamätam si to len preto lebo psychológia ma zaujíma tak sa mi to ukladá .

zvedavec12345

@GOING ano, mate pravdu, je to velmi zaujimave, vzdy som bola presvedcena, ze zatiahnute, nepekne pocasie ma vacsi efekt, ale dokonca som narazila preve dnes na clanok, kde pisali o efekte horucav na depresiu a na suvisiace siahnutie si na zivot.
Koniec koncov, vsetci sme ini.
Budem sa snazit to ustat a dufat v skore ochladenie :) Vdaka za prispevky.

GOING

Už ste sa presvedšila sama, že teplo dynamizuje depresiu.
Ak sa dá, chladte si v horúčavách hlavu, noste mokrú čiapku a chránte si hlavu pred priamym sklnkom.
Ešte dva týždne a bude po horučavách.

zvedavec12345

@ Tomas12345 prisun tekutin si strazim, bezne vypijem 3-3,5 litra cistej vody, ked cvicim viac. Za tieto dva dni musim povedat, ze vidim kauzalitu medzi teplom a depresiou. Vcera, ako som pisala, to bolo biedne, nasledne dazde, ochladenie mi zaposobili na hlavu ako balzam, citila som ulavu a dnes, ako teploty stupaju je mi opat zle. Zial, zvycajne metody na vysporiadanie nepomahaju, velmi sa premaham neupadnut do tej ciernoty.
@Apokryft, nemas odkaz na ten clanok s Marekom Vasutom? Velmi rada by som si ho precitala.

Apokryft

Ano sú ročne obdobia kedy je vyšší výskyt depresie.Napr.Marek Vašut herec.spomínal ,že on presne pozna obdobie,kedy to u neho graduje .Presne pozná symptómy kedy to na neho ide a vtedy zvyšuje dávky liekov a stiahne sa do úzadia.Po tomto období sa znovu dokáže venovať bežnému životu +-.U neho je to ale periodicky každý rok a ronake obdobie.Myslim na prelome jesen zima,.Psychika je ale zložita vec a spúštačom je u každého niečo iné.

Tomas12345

V lete su vonku celkovo vyššie teploty a vo vyšších teplotách sa telo skôr dehydratuje. Vela ludí pritom zabúda v letnych mesiacoch na pravidelny pitný režim, čo má za následok to že v organizme človeka sa nachádza menej tekutín ako by malo. A pri nedostatocnej hydratácii ani lieky nepracuju tak ako by mali. Kolko vypiješ vody v týchto letnych mesiacoch ?