Chudnutie - robím to správne?

Príspevok v téme: Chudnutie - robím to správne?
cervenasedma

Dobrý deň,
cca pred mesiacom som sa našla v celkom nepríjemnej situácii - nebola som schopná sama si zazipsovať obľúbené šaty, ktoré mi pár mesiacov pred tým tak skvele sedeli. Tento štartovač teda spôsobil môj zvýšený záujem o vlastnú váhu. Pri výške 169cm som vážila niečo cez 73kg. Začala som sa teda obmedzovať v strave - raňajky spočívali v nejakom jogurte či tvarohu + ovocí, obed zvyčajne nejaká polievka (nejem mäso), večeru som ignorovala, iba som v poobedí sem-tam zhrýzla nejaké ovocie, zeleninu. Čo sa športovania týka, začala som zľahka - asi 20-30km na bicykli, cca 4x do týždňa + doma nejaké brušáky, kľuky, drepy. Strava sa naprieč mesiacom veľmi nezmenila (okrem asi týždňa či dvoch, kedy stále pršalo a bola som iba doma, takže som necvičila a takmer nič nejedla), avšak bicyklujem teraz denne (doobeda) niečo cez 50km a (nie každý) večer si dám aj nejaký 20-30 minútový workout. Bicyklovala som najmä aj kvôli depresiám, pretože sa mi zdalo, že to pomáha, ale teraz je to skôr len únavné.. cítim sa na jednej strane silnejšie, ale na druhej, ako keby som mala s tou istou trasou každým dňom vyššiu náročnosť.
Čo si myslíte - chudnem správne?

samo2344

robis to absolutne zle. cele zle. zarabas si na velke zdravotne problemy a nadvahu. to ze chudnes je len ubytok vody a svalov. cize dve najdolezitejsie veci v tele. nedostatok dalsich latok sposobi kozne problemy, klbove, vlasy, nechty. budes vyzerat ako starenka. nehovoriac, ze nebudes mat ani energiu sa pohnut. telo ide zatial zo zasob. tie sa raz minu a tebe ostanu vredy na zaludku a bolave klby. aj by som napisal jednodudchy sposob ako nepribrat, jest co chces s tym, ze je to udrzatelne do konca zivota. ale ludia jednoducho potrebuju komplikovane diety. cim je to vacsi bullshit, tym viac ich to zaujima. asi sa potrebuju v zivote viac trapit.. este mi povedz.. ta dieta bude do konca zivota? lebo ak ano, tak ta zabije. ak nie, tak co po diete akoze? uz chapes, ze je to cele blbost?

daniela2

nechudneš správne. Je to príliš drastické. Chudnutie nemá byť radikálne, ale taká zmena životného štýlu, ktorá bude trvalá.

ericka1111

Tiež si myslím, že ješ málo. Nemala by si sa v jedení až tak obmedzovať. Telo potrebuje bielkoviny, tuky aj cukry, vlákninu, vitamíny a minerály... Pre inšpiráciu si prečítaj www.onlinezdravie.sk

cervenasedma

Mám strach pozerať sa na váhu, ale úbytok sa na tele ukazuje.. Problém je to, že veľmi bojím jojo-efektu alebo toho, že dostanem nejaký záchvat prejedania a celý progres zmizne