Potrebujem radu ohladne dohody

Príspevok v téme: Potrebujem radu ohladne dohody
Kaculienka

Ahojte. Mam akysi problem a neviem ako to funguje. Potrebujem poradit. Skoncila som v praci kde som bola normalne zamestnanec dnestnym dnom som skoncila. Ale zajtra nastupujem do inej firmy na dohodu na mesiac a potom normalne. Moja dilema je, ci sa mam hlasit na urade, ked uz nastupujem na dohodu. A ak nie, kolko si musim doplatit na socialnom ci zdravotnom al som mesiac na dohode. Neviem, ako to funguje. Na dohodu idem preto aby som sa zaucila a stavajuca do mesiaca odchadza, cize potom budem miesto nej. Viete sa v tomto ktosi vyznat, ako to dunguje a co mam, ako urobit? Dakujem za pomoc ;)

mate59

Pre teba by bolo výhodnejšie zamestnať sa u nich so skúšobnou dobou a potom na stálo,alebo tam skončiť.
Inak platí :
Odvody zamestnávateľa z dohody o pracovnej činnosti a z dohody o vykonaní práce

Z hrubej mzdy vyplatenej na základe dohody o pracovnej činnosti zaplatí zamestnávateľ za zamestnanca zdravotné poistenie vo výške 10 % a sociálne poistenie spolu vo výške 25,20 %. Spolu je tak výška zdravotného poistenia a sociálneho poistenia plateného za zamestnanca pracujúceho na základe dohody o pracovnej činnosti 35,20 %.

Výška poistenia plateného za zamestnanca pracujúceho na základe dohody o vykonaní práce závisí od toho, či je tento zamestnanec odmeňovaný pravidelne (každý mesiac) alebo nepravidelne (inak ako každý mesiac, napríklad po skončení dohody). Pri dohode o vykonaní práce s pravidelným príjmom platí zamestnávateľ za zamestnanca zdravotné poistenie vo výške 10 % a sociálne poistenie spolu vo výške 25,20 % z jeho hrubej mzdy (spolu poistenie vo výške 35,20 %). Ak je ale zamestnanec pracujúci na základe dohody o vykonaní práce odmeňovaný nepravidelne, zamestnávateľ za neho bude platiť zdravotné poistenie vo výške 10 % a sociálne poistenie spolu vo výške 22,80 % (spolu poistenie vo výške 32,80 %).

Cliattsi

Jed to bude hned odzajtra, tak sa nehlasis na urad prace, oni ta zahlasia (firma) na zdravotne aj sovialne. Tak by to malo byt. Ale ak si si neni ista, i tam vydrzis, pre istotu by som isiel aj na urad prace.