Ahojte, takže,s dcérou pôjdeme čoskoro do jej novej školy,vyzdvihnúť tento preukaz,isic kartu. Keďže,moja dcéra je najstaršia, nevieme,čo ďaľej.
Takže,ak by niekto vedel poradiť,tak,pekne prosím..
Keď nám tú kartu dajú,treba s ňou niekam zájsť na potvrdenie? Alebo ju môže dcéra od toho prvého školského dňa používať?
Stredná škola a ISIC karta
Vobec nie je pravda co pise prvy komentar. Ja mam isic a ked som nastupovala na strednu, tak mi ho vydali v skole, robi s tym tajomnicka, u nej sa vsetko vybavuje. Dcere ho daju v skole a kupi si nalepku, neviem ci sa to uz nahodou neda aj elektronicky, lebo ja si tie nalepky nekupujem, oni sluzia na zlavy atd, k tomu by mala dostat aj taky letacik s kuponmi a zlavami. A co sa tyka cestovania, ja som z BA a Isic vyuzivam len ako elektricenku na mhd, kezde je to cipova karta. Mam spoluziacky co dochadzaju do BA do skoly z okolitych miest a vobec nemaju zlavy co sa tyka vlakov ani autobusov, na to maju inu kartu co maju vybavenu od tych jednotlivych dopravcov. Cize ziadne zadarmo cestovanie cez isic sa neda. Skus sa este popytat v dcerinej skole tajomnicky, ako to funguje atd, ked tak pozri priamo stranku na nete isic :-)
Tak to je somarina ako voda v kosi, ze si musi vybrat len jeden sposob dopravy. Ja som chodila ku vlaku busom a od vlaku este mhd. V podstate kartu dostanete aktivovanu, jedine si odporucam vypytat zo 3 potvrdenia o navsteve skoly. Myslim, ze to treba aj na vybavovanie bezplatnej vlakovej prepravy (nie len isic) a aj na autobusy. Inak po 4 rokoch strednej mam taky bazor, je to len o nalievani penazi do znamky (10€/rocne). Pokial teda dieta kazdy den nenavstevuje mcdonaldy, knihkupectva a nerobi 100€ nakupy v alze raz za mesiac, tak je ta karta zbytocna. Ale to je len moj nazor. Vybavit si mozete preukazky na zlavnene cestovne vo vsetkych okresoch. Ja som mala v 3 v roznych kutoch SK kvoli dedkovcom a babkovcom, a v pohode sa to dalo :)
Pokial si pamatam tak je to tak ze musite si vybrat ako bude dcera cestovat. Ci vlakom alebo autobusom. Ak vlakom pojdete na stanicu a tam vam uz povedia a bude cestovat zadarmo. Ak autobusom tak na tu urcitu spolocnost priklad sad dunajska streda. Ale vzdy iba jedno sa da vybrat