Pekny den prajem. Moj syncek ma 5 tyzdnov ... uz asi 5 x u neho prislo k zastave dychania pocas spanku. Dnes to mal naposledy. S maminou boli 2 tyzdne dozadu aj v nemocnici kde mu robili rozne testy. Vsetko dopadlo v uplnom poriadku. Syn ani nezmodrie ani neostane bledi. . Nastastie mame monitor dychu ktori nas po 20 sekundach vzdy alarmom vopred upozorni. Spava na bokoch, nikdy nespal nabrusku, ziadne vankuse ani ze by bol moc zababuseny v postielke nema. Neviete co uz robit alebo kde sa obratit ked ani v nemocnici nic nezistili. Je to fakt hrozny pocit ked sa taketo nieco stane. Už sme zadovažili aj monitor na plienočku, na postielke som podložil nohy na strane kde ma hlavičku a včera pipali oba monitory aj podložka pod matracom aj monitor na plienočke no maleho vybrovanie prebralo. Dnes mal iba monitor na plienočke a opať začal vybrovať čo ho neprebralo, až začal hlasno pišťať a takisto sa nepreberal tak sme ho museli prebrať fukanim do tvaričky a buchanim po chrbatiku ... zajtra ideme znovu k pediatričke a budem skušať naliehať na ďalšie testy. Sice už to neberieme tak kritický po tolkých razoch ako keď sa to stalo prvý krát, no človek ma srdce prehltnute zakaždým .. Tiež som sa tomu stránil a nahovaral si že to je teplotou, tym rovnym matracom, chybnym monitorom, či spinkanim na chrbatiku, no ked som sa všetkym možnym rizikam vyhol a dokonca oba monitori signalizovali naraz zastavu dychania tak už to asi hluposť nebude. Syn sa narodil v 40 tt + 6 a je plne kojeny. Momentalne ma 5 týždnov a 4 900 g. Podlozku ma pod matracom a je priamo pod nim na to davame riadny pozor. Akonahle aj ked ho vyberieme tak monitor za 20 sekund zacne pistat. - takže ten je v poriadku. Ked to zacne pistat tak maly je uplne nevladny nehybny ziadny reflex nic jedine ho treba prebrat pretacanim fukanim do tvare a jemnym buchanim po chrbatiku vtedy sa nadychne. Mali ani negrckava az tak moc. pri narodeni mal 4 100 g. Vopred krásne dakujem za nejaké rady alebo podobné skúsenosti :/
Opakovaná zástava dýchania u novorodenca
Mam s tym osobnu skusenost, je to uz dost rokov od vtedy.. a vidim, ze ani dnes lekari nevedia urcit pricinu, ked male dietatko prestane dychat.. moja dcerka mala vtedy par mesiacov, tiez nahle prestala dychat, zacla som ju vtedy ozivovat, bolo tazke ju prebrat, ale podarilo sa mi..medzitym sme zavolali sanitku, ale bola uz nastastie v poriadku, vzali nas do nemocnice pretoze som ju kojila, nic sa nezistilo, taky isty pripad tam mali s malym chlapcekom, iba sestricka sa mi pytala, ci sa to stalo hned po kojeni, ja ze ano, po kojeni, potom uz bolo nastastie vsetko v poriadku, aj vam prajem uz len vsetko dobre