Ahojte mam 15 rokov a uz idem na strednu potrebovala by som od vas rady zeny take zakladne do zivota co ako spravna baba by som mala robit ako sa malovat atd co si myslite zeby uz som mala vediet ako sa o seba starat...
Ako byt pekna baba?
Pekna zena je taka zena, ktora je vnutorne stastna a vyrovnana :) Vtedy netreba ani make up, ani neviem ake oblecenie, pre mnohych budes sympaticka a pekna. V 15 rokoch asi nebudes celkom chapat vyznam toho, co pisem, ale skus sem tam nad tym uvazovat, casom mozno pochopis ;) Neviem ti poradit, ako sa malovat, lebo ja pouzivam maximalne spiralu :D Podla typu pleti pouzi jemny make up, alebo ziaden, ak nemas akne. Spirala, nejaky lahky parfem, nic tazke. Zaklad urcite hygiena, umyte vlasy, zuby, ciste oblecenie...To ti staci :) Hlavne usmev na tvar, netrapit sa pre malickosti, pracovat na sebarozvoji, tesit sa z malickosti...
Ahoj, tak nevieme ako vyzeráš, v mnohom totiž závisí od farby pleti, stavu pleti, farby vlasov a pod. čo by bolo pre teba najvhodnejšie.
Tá spomínaná hygiena je samozrejme základ, ale ja osobne nevidím nič zlé na tom aby sa prváčka na strednej jemne primaľovala, prečo by mala byť a lá čo najprirodzenejší vzhľad, nato tu tie skrášlovacie prostriedky máme a je normálne, že na strednej sa už nechceš cítiť ako nejaká sivá myška.
Ale je dôležité aby si si vybrala správy odtieň make upu, lebo niektoré vyzerajú neprirodzene a farbia do oranžova. Kúp si jemný, tekutý make up vhodný k tvojmu odtieňu pleti, to úplne stačí, čo sa týka "náteru" na tvár.
Tiež výrazu tváre veľmi pomáha správne upravené obočie, čo dievčatá často zanedbávajú. Nadbytočné chlpky vytrhávaj a ak je to potrebné, dokresli obočie hnedým tieňom či ceruzkou.
Líčka ti pekne zvýrazni farba na líca- ak si blondínka, tak ružovkastá, ak máš pleť skôr tmavšiu, tak bronzovejšia.
Potom špirála, jemný lesk na pery.
Podla mňa to úplne stačí. Ak si už chceš dať tieň na oko, tak nejaký sivo-hnedý, ten sa hodí každej a pôsobí prirodzene.
No ale čo je najdôležitejšie a čo som ja blbá na strednej zanedbávala, tak ak chceš byť pekná, je treba sa o seba starať a vyslovene sa zavlažovať zvonku aj vnútra! Zdravo papaj, pi veľa vody, robievaj si pravidelne domáci peeling a domáce masky (tie z obchodu nie sú také dobré a na internete je kopec inšpirácii ako si vyrobiť doma z lacných surovín vlastné).
Žiadne umelé nechtiská či vlasy ti nikdy nebude treba, ak budeš mať vlastnú zdravú pleť bez výražok, pevné vlasy a nechty. Nechty si maľuj iba jemným priesvitným či strieborným lakom. Ver mi, že chlapcom sa to páči viac ako tie dnes módne krikľavé nechty. Za mňa- obliekaj sa skôr žensky, než chodiť v nejakých rozťahaných mikinách, no nie príliš vyzývavo.
To že by si sa mala holiť, je myslím tiež v tvojom veku už normálka. Ako povedala Bridget v Denníku Bridget Jonesovej- Žena je ako poľnohospodár, toľko toho musí zožať a zavlažiť.
No a hlavne buď milá a usmievaj sa a zo začiatku skôr spolužiakov a celé nové prostredie len pozoruj, kto aký je, než že by si sa príliš prejavovala. Neurob tú chybu čo ja, že som hneď v prvý deň školy, povedala spolužiačke, ktorá vyzerala ako namyslená fuchtla, že vyzerá ako namyslená fuchtla!
Narobiť si hneď od začiatku nepriateľov nie je dobré, ver mi :-)
Ahoj, tak ako ti tu radia, hlavne sa kazdy den osprchuj, umyvaj vlasy, aby neboli mastne, je to neesteticke, malovanie mozes praktizovat, ale iba jemno, na takych mladych dievcatach dramaticky make-up vyzera smiesne. Urcite ale v tom pripade musi byt nejaka starostlivost o plet, ked sa chces zacat malovat, bez toho to nejde, plet by si si iba poskodila. Ako tu pisu dalsi, ciste oblecenie, v ktorom sa v prvom rade ty citis sebaisto a je pohodlne. A este co take? No ohol si nohy, ak mas tmave chlpky. Ale to tu uz tiez niekto pisal. Ale podla mna teraz nemusis robit neviem ake prevraty za to ze ides na strednu, hlavne bud sama sebou, nie kazdy pozera na to ako clovek vyzera, niekomu je to jedno, ked je ten clovek mily pozorny a vie pomoct, cize bud pozitivna, snad sa byt zabavna, aby s tebou ludia chceli travit ten cas :-) myslim spoluziaci. Takze viac sa sustred na to vnutro, aka si, ako na ten zovnajsok.
Takže..ako už bolo spomenuté,hygiena musí byť na prvom mieste..Či su to zuby,každodenná sprcha by mala byť, samozrejme depilácia nesmie chybať už stoho estetického hľadiska..Vlasy maj vždy nejak upravene,popripade prejdi parkrát žehličkou..Obočie vytrhané,pekne upravené nemusiš ho farbiť na zvyraznenie môžeš použiť ceruzu alebo ak maš pekne tvarovane tak nič..Pokiaľ maš problematicku pleť tak je dôležite hlbkové čistenie a masky..Pokiaľ nie tak stačí len nejaky ľahučky make-up..Ale nemusiš... na tvári je zaklad to aby bola pleť ako tak čistá a s peknym obočim..Ak ti môžem poradiť nesnaž sa nejak prehnane malovať ani vyzyvavo obliekať..Som kozmetička a poviem ti..niekedy to vyzerá smiešne či už na mladych babách alebo aj staršich...Najhoršia kombinácia je ak je žena zmachlena a vulgarne oblečena plus nejaké podpätky a vyrazna nebodaj fake kabelka k tomu...proste nemusim pisať aký dojem stoho ide to už si každy domysli..a samozrejme úsmev by nemal chybať :) takže teraz skratene: ... nesnaž sa vyzerať ako väčšina dnešnych dievčat....
Umyt si zuby a ucesat si vlasy...to ti staci doslova a do pismena :)
Tak v prvom rade nerieš v tvojom veku nejaké malovatka, ani farby na vlasy a podobne, na to máš ešte čas. Na tvoj vek by si hlavne mala vedieť dodržiavať hygienu, čisté oblečenie mať vždy, čisté upravené nechty (nehovorím o gélových-to nech ťa nenapadne ani, to je veľmi zlé a doondiš si akurát tak svoje nechty, budeš odkázana na doživotné dorábanie gélačov, čo nie je lacná záležitosť), trochu sa učesať, ale ako píšem- hlavne tá hygiena dnešným mladým dievčatam veľmi chýba... hlavne že sú zmalované, ale pozriem sa nejakej na ruky a nechty dokúsané, vlasy mastné, teraz je leto- pozriem sa na nohy a päty s piatimi vrstvami odumretej kože. Čiže na to si dávaj pozor. A ešte zuby, to je kapitola sama o sebe. Niektoré dievčatá v tvojom veku majú tak žlté pokazené zuby, že to by som ja sama typla na chrup 70 ročného človeka bez zubnej náhrady (česť výnimkam), ako hrôza. Takže ak máš problem so zažltnutím, ísť k zubárke opýtať sa na bielenie, ja zuby dávam profesionálne bieliť a je to naj investícia akú do seba vkladám :-) to sú moje rady, snáď pomohly :-))
Podľa mňa ti netreba kilo make-upu, určite si pekná aj bez toho, len trošku vlasy učesať :)