Rozchod - nerozchod

Príspevok v téme: Rozchod - nerozchod
Denisakuli

Ahojte. Neviem či hladám radu, či vysvetlenie. Mám ročný vztah. Velmi pekný, po vsetkých stránkach. No problem je, ze priatel ma dusevnu chorobu (schizofreniu). Doteraz bolo vsetko ok, par nezhod, ako v inom vztahu a tak. Ale teraz bol na inekcii, ako chodi kazdy mesiac a cosi sa s nim udialo. Nekomunikuje, neodpoveda na spavy, vypina mobil a podobne. S toho co pisal, som akosi vydedukovala, ze je koniec, no nechapem comu tak razom. A neviem, ako sa zachovat. Netusim ako s tymto teraz nalozit. Ci to prijat a zmazat veskere spojenie alebo cakat co sa bude diat. Je mi s toho tazko.

Denisakuli

Tak sme sa chytili a je to uplne v prdeli. Sms cita neodpisuje. Vzdávam to! Ved taketo trapenie, ked budem prezivat, tak ma švihne bo budem na antidepresivach. Och:(

Sloniecko

ahoj
tak s tymto si mala ratat, ked si sla do vztahu so schizofrenikom. S nimi to moze vyzerat ruzovo, ale ich stav nemusi byt vzdy len dobry a hocikedy sa moze zhorsit. Viem, o com pisem. Mam kamarata s touto diagnozou a jeho stav je dost premenny. Raz je v pohode, potom sa to zhorsi. Neustale si vyfabuluje rozne (neexistujuce) situacie, napr je presvedceny, ze ho priatelka, s ktorou je cca 10 rokov a maju spolu dve deti, podvadza. Aj ked bez pochyb je mu verna a nema najmensi dokaz, tak je na nu hrozny vtedy. Neustale ju sleduje, doma si dal nainstalovat kamery. A sam pritom vie, ze sa to odohrava len v jeho hlave. Podla mna si dobre premysli, ci vobec chces s nim dalej pokracovat. Zrejme rok mal "lepsie obdobie", ale zivot s takou diagnozou moze byt pre partnera velmi tazky.