Ahojte. Neviem či hladám radu, či vysvetlenie. Mám ročný vztah. Velmi pekný, po vsetkých stránkach. No problem je, ze priatel ma dusevnu chorobu (schizofreniu). Doteraz bolo vsetko ok, par nezhod, ako v inom vztahu a tak. Ale teraz bol na inekcii, ako chodi kazdy mesiac a cosi sa s nim udialo. Nekomunikuje, neodpoveda na spavy, vypina mobil a podobne. S toho co pisal, som akosi vydedukovala, ze je koniec, no nechapem comu tak razom. A neviem, ako sa zachovat. Netusim ako s tymto teraz nalozit. Ci to prijat a zmazat veskere spojenie alebo cakat co sa bude diat. Je mi s toho tazko.
Rozchod - nerozchod
Tak sme sa chytili a je to uplne v prdeli. Sms cita neodpisuje. Vzdávam to! Ved taketo trapenie, ked budem prezivat, tak ma švihne bo budem na antidepresivach. Och:(
Je na tebe či budeš pri ňom stáť a snažiť sa mu pomôcť alebo radšej odídeš
ahoj
tak s tymto si mala ratat, ked si sla do vztahu so schizofrenikom. S nimi to moze vyzerat ruzovo, ale ich stav nemusi byt vzdy len dobry a hocikedy sa moze zhorsit. Viem, o com pisem. Mam kamarata s touto diagnozou a jeho stav je dost premenny. Raz je v pohode, potom sa to zhorsi. Neustale si vyfabuluje rozne (neexistujuce) situacie, napr je presvedceny, ze ho priatelka, s ktorou je cca 10 rokov a maju spolu dve deti, podvadza. Aj ked bez pochyb je mu verna a nema najmensi dokaz, tak je na nu hrozny vtedy. Neustale ju sleduje, doma si dal nainstalovat kamery. A sam pritom vie, ze sa to odohrava len v jeho hlave. Podla mna si dobre premysli, ci vobec chces s nim dalej pokracovat. Zrejme rok mal "lepsie obdobie", ale zivot s takou diagnozou moze byt pre partnera velmi tazky.