Dobrý večer mám 26 rokov a práve som skončil 2. stupeň štúdia VŠ študoval som telekomunikácie na elektro fakulte pričom samozrejme si chcem nájsť prácu. Pritom musím vypísať životopis prvá otázka je uvádzať do neho, že mám ADHD čo je porucha pozornosti a hyperaktivita beriem nato aj lieky s účinnou látkou atomoxetín. Čo ma privádza k 2. otázke vo väčšine zamestnaní chcú vodičák, lenže ani si niesom istý či ho môžem mať. Často sa mi stane, že na pár sekúnd "vypadnem" napr. ma niečo zaujme môže to byť čokoľvek a kedykoľvek. Ak napr. v tom čase sa niekto so mnou rozpráva netuším čo tu chvíľu mi vravel. Pri takej činnosti to nevadí, ale pri šoférovaní? Viem to obmedziť napr., že sa snažím dávať pozor, ale nakoniec vždy podľahnem skôr či neskôr sa nato prestanem sústrediť a je to. Nedeje sa mi to v jednom kuse dúfam, že som nenavodil taký dojem. Proste niekedy sa to stane. Okrem toho pôsobím na ľudí ako podivín často mi to povedali ľudia po tom čo ma bezprostredne spoznali, ale aj čo ma poznajú dlhšie v podstate spolužiaci už od školky až po VŠ sa vždy o mne v tomto zmysle vyjadrovali. Neviem si predstaviť čo to bude na osobných pohovoroch do práce aj keď dúfam, že budu hodnotiť viac to čo viem, než to aký som.
ADHD - uvádzať do životopisu?
Nejde mi o to im to zamlčať ale ak by som to dal do životopisu to ho rovno vyhodia lebo niečo take by tam bolo a neverim, že tych personalistov by zaujimalo, že moju prácu by to zrejme neovplyvnilo :D
Pri vstupnej prehliadke by si mal doniesť zdravotnú dokumentáciu a tam to máš uvedené, nie?
Ked to neuvedies, tak ta mozu aj za 10 rokov vyhodit na hodinu.... lebo si im zamlcal podstatnu vec pri nastupe.
Kontr0lor ten mail som ti poslal.
Myslím, že na toto nepríde pri tej vstupnej prehliadke. Skôr sa bojím personalistov, ktorý robia prijímací pohovor a toho ako berú ľudí, ktorý sa môžu javiť na prvý ohľad "iný".
Neuvádzaj, budeš mať pred nástupom lekársku prehliadku a tam doktor rozhodne, či môžeš alebo nie vykonávať danú prácu.
kľudne sa opýtaj tu :D