Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

porucha psychiky

Príspevok v téme: porucha psychiky
smok alien

ahojte...mam 17 rokov a moj zivot uz nestoji za nic. preco? vsetko vam to tu rozpisem. vsetko to zacalo pred rokom ked som prvy krat vyskusal marihuanu. prvy stav bol v pohode no po druhy krat to uz v pohode nebolo. mal som stavy to je jasne a zaspal som. rano som sa zobudil a po hodine co som bol hore sa mi vratil cudny stav ako keby som bol zas "sfajceny". povedal som si ok mozno len daka vedlajsia reakcia alebo sa mi z tela dostavaju netiaduce latky a toto mi to sposobilo. no pocit pretrvaval cely den az cely tyzden. bal som sa co sa mi stalo a nasiel som ze mam depersonalizaciu alebo nieco take. zle sa mi ucilo a pamatalo vsetko bolo zrazu ine ako pred tym. po roku som si povedal dobre zvykol som si uz. no to by som nebol ja keby som nevyskusal extazu na jednom festivale....musim povedat ze take odreagovanie som este nezazil. no ale nasledne rano bolo mojim najhorsim...mal som zas pocit ako po marihuane ale 5 krat horsi.... teraz uz prezivam 5 den na tom stave alebo dojazdoch alebo ako to mam nazvat a nie je mi vdsetko jedno. priam rozmyslam ze si vezmem zivot ak to bude take trvale .... takto zit nevydrzim a potrebujem pomoc. rodien sa to bojim povedat lebo mam maju za slusneho a poctiveho(ano taky som aj bol ale tiez ma tahali akazane veci ako kazdeho) ked sa pozriem do zrkadla je mi zle ked sa tam vidim a ako som dopadol. no bolo mi to treba? :( necakal som ze to bude az taketo hrozne. a co skola toho sa bojim najviav ved problemy som mal uz pred rokom a co ma bude cakat teraz...proste uz nevladzem a so na konci mojich sil a potrebujem naozaj radu ako alebo co mam spravit...dakujem

smok alien

MLml môžem poprosím vás mail? Nechcem tu písať svoj lebo je tam priamo moje meno a nechcem aby niekto vedel o koho ide ... Dúfam že to chápete

poradim38

Vidis, nemal si byt sprosty, teraz ti uz nikto nepomoze.... nikdy by som nechcela mat decko, o ktorom by som si myslela ake je slusne a poza moj chrbat by toto robilo a robilo si problemy ktore mozu trvat kludne cely zivot... radsej mat decko ktore si napriklad predomnou v 17 zapali cigaretu alebo vypije, vidim to, viem o tom, ako hrat slusnuckeho a tam sa z*ebat pod obraz bozi a potom si niest za to zodpovednost a vyplakavat... no vidis bohuzial, pomoze ti tak akurat navsteva psychologa ktory ta posle na psychiatriu kde ti predpisu lieky, lebo sam sa z toho nevyhrabes a bude to este horsie...ale ved dnesne deti... katastrofa

smok alien

Pekne napísané...skúsim to. V texte je napísané že je dôležité prestať to brat. Ja som to brať nezačal len som ti raz vyskúšal .

Tatjana

Tvoj život je dôležitý. Veľmi. Ver mi . :) V prvom rade je dôležité s tými drogami prestať. Zvládneš to ak budeš sám chcieť a z tvojho príspevku cítiť, že chceš a zvládneš to. Niekedy sa dostaneme do takejto neblahej situácie, ale to nie je dôvod brať si život. Ver mi. Máš okolo seba blízkych ľudí - rodičov, ktorým iste na tebe veľmi záleží. Zver sa im. Určite ti pomôžu. Alebo niekomu komu dôveruješ. Mal by to byť človek, na ktorého sa môžeš obrátiť. Možno nejaký učiteľ, vychovávateľ, strýko, sused... Skús sa zamyslieť, kto má tvoju dôveru. Začni si dôverovať, zober život a silu do vlastných rúk. Nahlas si povedz - zvládnem to. A opakuj si to. Más to ako v tom filme - Na ostrie noža - hlavný hrdina pred obrovským strachom z medveďa - povedal - zabijem medveďa a tak si to opakoval, kým si to nevsugeroval a kým sa to nestalo...:) Dôležité je mať nejaké koníčky - nie mobil a počítač. Skús začať intenzívne s nejakým športom - plávanie, beh, bicykel, basket,...Niečo čo ťa baví. Dlhé túry do prírody. Až tak, že ťa bude bolieť každá kostička v tele...Všímaj si prírodu, aká je krásna. Čerpaj z nej silu. Poprípade nejaká práca alebo brigáda na dedine, statku, sade...Čítaj knihy. Nájdi si čas na seba - každý deň aspoň desať minút, kedy budeš myslieť na niečo pekné. Verim, že sa z toho dostaneš, budem ti držať palce, pretože si skvelý mladý chlapec.