priateľ je stále nervozny

Príspevok v téme: priateľ je stále nervozny
paradentozia

Ahojte, priateľ sa nedávno prisťahoval ku mne a odišiel z mesta kde sa narodil a žil tam doteraz. Myslela som si že nám nastanú medové týždne a konečne si budeme spolu užívať, ale odkedy tu prišiel je nešťastný, nepáči sa mu mesto a nadáva...Jeho zlá nálada a frustrácia ma vyčerpávajú som čoraz nervoznejšia v práci je toho veľa a vzťah namiesto toho aby pre mńa znamenal pekné chvíle ma vyčerpáva...viem že ten krok presťahovať sa urobil on preto by som si ho mala vážiť aj to chcem...ale som z neho a tej jeho nervozity v čoraz väčšom strese...a keby som vedela že to takto dopadne tak by som na to nikdy nepristúpila..neviem ale čo robiť lebo viem, že tá zmena je pre neho ťažká a rozísť sa s ním teraz nechcem akurát ked prišiel no na druhej strane odkedy tu je som neskutočne nervozna a trápim sa...a niekedy by som mu najradšej navrhla aby sa vrátil odkiaľ prišiel...a neviem si rady s touto situáciou....ked niesom s ním viac si oddýchnem ako ked hej..na rande idem už v strese a po stretnutí som tiež v strese..neviem sa uvoľniť a úplne z nášho vzťahu vymizli aj prejavy nežnosti...má toto vôbec nejaké riešenie?

poradim38

Takze on sa pristahoval do tvojho mesta, ale nebyvate spolu??? A to ako preco sa tam nastahoval?? Ked ma teraz problem... ak si ho dotoho nenutila a naozaj je pravda co pises tak naco robil taketo rozhodnutie..... a zas musis trochu chapat aj jeho, ked byval daleko od teba, niekde kde vyrastal cely zivot a zrazu je niekde uplne inde, k tomu nebyvate spolu ale iba pri sebe blizko, tak ma urcite vela starosti, aj si musi zvyknut, to netrva 2 dni.... daj mu trosku priestor a ked uz sa to bude stupnovat a trvat dlho, tak mu vysvetli ze sa ti nepaci ako sa chova a prestavas mat o neho zaujem... snad sa uvedomi

paradentozia

nebýva priamo pri mne..ale blízko v inom byte...ale o to nejde skrátka je tu nešťastný odkedy prišiel..priatelia mi radia aby som mala s ním pár mesiacov trpezlivosť, bola mu oporou a vydržala aj jeho zlé nálady..ale trvá to už týždne a mrzí ma že sa na to pozerá tak čierne..neviem ako zvládnem dalšie mesiace takto....
že či potom bude zrazu fakt milý...a bude to super neviem..

Jazzola

..viem že ten krok presťahovať sa urobil on preto by som si ho mala vážiť aj to chcem.... ??? Mala by si si ho za toto vážiť?? To skôr on teba za to že si mu navrhla presťahovať sa k tebe, že mu dovolíš u seba bývať.. pozri moja, nič by si NEMALA!!! Rob veci tak ako cítiš. S partnerom jednoznačne je treba sa o tom otvorene porozprávať, aj keď myslím že až teraz si skutočne spoznala jeho pravú tvár. Nieje to muž pre teba, keď sa v tomto vzťahu trápiš. Ako už sama píšeš, vzťah by mal povznasat a v živote pomáhať obom stranám a nie jeden druhého robiť nešťastným, alebo sa správať zle jeden k druhému. Ak komunikácia nepomôže, radim to skončiť a čím skôr tým lepšie, normálne povedať aby sa vysťahoval... Načo si komplikovať život?