Beh

Príspevok v téme: Beh
Anusa

Ahojte, chcem sa opýtať. Zvyknem behávať od jari do jesene, každý rok - tak na kondičku, relax 5-6-7km. Tento rok robime s manzelom rôzne behy, maratony (do 10km), chodim cvicit 2x do tyzdna + beham 2-3x do tyzdna. Teraz som ale bola odcestovana a po tyzdni sa vôbec neviem nakopnut. Neviem sa vôbec rozdychat,ani pri cviceni, ani pri behu. Minule som skoro skolabovala po prvom kilomentri. Nasledne na to som šla na bicykel a seklo ma v mieste ako je branica. Nemohla som sa vôbec nadychnut. Postretchovala som sa, ponatahovala, nejako to preslo. O dva dni som šla opat behať a zase som nič nevladala. ani nohy dvihnut. Myslite, ze to môze byt od chrbta, alebo môzem byt anemicka,alebo niečo take? som aj darca krvi, nikdy som s tym nemala problem, aby mi ju nevzali.... strasne ma to stve, lebo v oktobri idem na pol maraton a ja sa citim,akoby som v zivote nebehala. Absolutne neubehnem nic.... a pred tyzdnom som v pohode odbehla 10km beh :( poradte prosim

dobreuz

A samozrejme aj veľa ovocia a zeleniny jesť, pretože vitamín C prispieva k lepšiemu strebaniu železa do organizmu.

Anusa

Samozrejme, ze som nesla hned na bike - ja uz ked som prisla domov z behu - citila som sa celkom ok, nieco som zjedla, vypila - myslela som,ze to bol len nedostatok tekutin alebo tak. Ale dakujem za vasu odpoved. Ja som len chcela vediet, ci sa mi mohlo za par dni, co som bola odcestovana takto prevratit vsetko hore nohami. Ved pred tym som bola uplne v pohode a zrazu nevladzem odbehnut ani par km. Este sa mi to nikdy nestalo, preto neviem,co robit. Ten vitamin E urcite skusim a upravila som stravu, aby jedla obsahovali, co najviac zeleza, mineralov atd. tak uvidim, ci to pomôze. Dakujem este raz za odpovede

Tomas12345

Minule som skoro skolabovala po prvom kilomentri. Nasledne na to som šla na bicykel a seklo ma v mieste ako je branica. )

Taká jedná rada,. Ak ty príde zle, tak už viac nepokračuj v dalsej cinnosti. A nie že príde ty zle a následne na to ešte sadnes na bycikel.

( Myslite, ze to môze byt od chrbta, alebo môzem byt anemicka,alebo niečo take? som aj darca krvi, nikdy som s tym nemala problem, aby mi ju nevzali.... )

Tazko povedat. Je ale nutne íst na zatazove ekg + rozbor krvi - základne faktory, + biochemia.

Po výsledkoch sa uvidí čo dalej.

dobreuz

No príčin môže byť mnoho, napr. možno máte nedostatok vitamínu E, ten je veľmi dôležitý na pľúca, čiže tá kapacita pľúc nebola dostatočná v tom okamihu a zatočila sa vám hlava, alebo to môže byť aj tým železom, železo podporuje tvorbu červených krviniek, ktoré majú na starosti prenos kyslíka a keď rapídne klesli, tak vytrvalostný výkon enormne poklesol... Ale možno je to aj niečo iné... treba sa nechať vyšetriť a zistiť, či nemáte nedostatok nejakého vitamínu alebo minerálu.