Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

každodenný problém zvaný SF

Príspevok v téme: každodenný problém zvaný SF
mmmonic

Ahojte. Trpím sociálnou fóbiou už od 15tich rokoch. Mám 22 a nič sa nezmenilo. myslím že je to ešte horšie. Pracujem v zahraničí v reštaurácii, čiže každodenný kontakt so zákazníkmi je niekedy neznesiteľný. Som celkom šikovná a pracovitá, ale viem, že aj okolie si všimlo, že nie je všetko ok. červenám sa ako paprika ak sa ma niekto niečo nečakane opýta. Keď som na situáciu dostatočne psychicky pripravená, nedeje sa to. Stáva sa to len ak sa cítim nepríjemne, zaskočená alebo ak spravím nejaký trapas. Možno si ľudia len myslia, že som prehnane hanblivá, lenže ja viem že to tak nie je. MÁM STRACH ÍSŤ NAKÚPIŤ, PRECHÁDZAŤ SA MEDZI ĽUĎMI, CESTOVAŤ AUTOBUSOM. Bohužiaľ týmto veciam sa vyhnúť nedá, pretože 5 dni v týždni dochádzam do práce autobusom, stýkam sa s ľuďmi každý deň. Je to psychicky veľmi náročné a vyčerpávajúce. Každý deň cítiť strach ani neviem z čoho asi z ľudí, stres zo zlyhania, sklamania sama zo seba, z nedôvery v seba samú. Nie som považovaná za škaredé dievča, nieže by som bola nejako obskakovaná ale viem, že neptarím medzi vyslovene škaredé dievčatá /podľa mňa žiadna nie je škaredá/. Ale to je absolútne jedno, mám svojho snúbenca :). Lenže ta neistota, strach je strašný. Neveriím si, nemám žiadne sebavedomie, podceňujem sa. I keď viem, Že takto sa žiť do nekonečna nedá, pomaly strácam nádej že SF, tú sviňu porazím. Musím povedať, že sa stále snažím, každý deň, ale každý deň je to to isté. Vydýchnem si len keď prekročím prach dverí od domu alebo keď mám dni voľna. Keď som s niekým vonku, strach a stres trošku opadne ale nie úplne. Cítim sa lepšie keď je niekto vedľa mna, komu verím. Tak mi poraďte? Ako tú mrchu poraziť? Keď korene siahajú až od detstva? Ako má jedno milé, pekné dievča objaviť svoje sebavedomie a vieru v seba? A hlavne ako prekonať strach z ľúdí? Z ich hodnotenia, nahovárania, žee si ma každý všíma, rieši posudzuje a hodnotí? alebo je to realita alebo som blázon? Nech to už prestane! Prosím dm alebo rady ako sa aspoň máličko priblížiť k tomu, ja to nazývam "voľnému životu", kde si môžem dovoliť kráčať po ulici bez strachu, že dnes všetky pekné ženy hodnotia môj škaredý maku up alebo úzke skinny džínsy? Ďakujem za všetky možné aj nemožné rady :))

Snezienka456

Ahoj, chcem ti vyjadriť obdiv - mať snúbenca, žiť a pracovať v zahraničí - to hocikto zo SF nedokáže.

mmmonic

:D nechutnost cista, je mi z teba zle, asi vyvraciam celu veceru, pritom bola vyborna :) a ty si kup hada, jedine zviera, ktore by s tebou vydrzalo zit, sice zalezene v akvarku a s tuzbou ta najradsej sezrat, ale aspon neostanes cely zivot sam :) alebo hadovi v zaludku. pa

pedag1

Kúp si čivavu a problém vyriešený a všade s ňou choď a hraj sa na paničku. A púšťaj si pesničky ako Egoist, Anton aus Tirol, Nikto na mne nemá a kamarátky maj len také, ktoré ťa budú vychvaľovať a ono to prejde.

pedag1

To je z toho živ. prostredia, ale už keď to prepukne, tak netreba piť veľa kávy, lebo tá zvyšuje nervozitu, to vedie k tým stavom strachu. Tiež dávať na rady iných sa vôbec neoplatí, možno len niekedy vo výnimočných prípadoch. Keď na to dáš, tak nebudeš vedieť kudy kam. Keď si myslíš, že si gorila, tak treba došľapovať na ruky, to si myslím, že to má svoju logiku:-)