ketogenna dieta pri epilepsii

Príspevok v téme: ketogenna dieta pri epilepsii
cokoladka898

Ahojte priatelia,

V prepustacej sprave mam odporucanu ketogennu dietu s vyssim obsahom tukov a primer. bielkovin, obmedzit sacharidy, tekutiny.

Ustne mi o tom lekar nic nepovedal, len mi davali trosku inu stravu ako ostatnym.

O ketogennej diete je toho na nete pisane neurekom, no chcem vas poprosit o radu, kto sa v tom vyznate a uzivate ju, ako to zvladate...je velmi tazke prejst takto radikalne z normalnej stravy na takuto...preto ak mate aj nejake rady, skusenosti, co vam pomohlo, bola by som vam velmi vdacna.

dakujem

GOING

Obsahom vody v tele sa menia všetky reakcie v organizme.
Je rozdiel či konzumuješ kyslejšiu vodu s Ph=6,5 alebo zásaditú s Ph=7,8.
Neviem ako potom môže fungovať dobre prirodzená detoxikácia organizmu keď ho vodou nevyperieš.
Pri menšom príjme tekutín je telo väčší el. izolant a má to vplyv aj na nervovú cirkuláciu a prirodzene aj metabolizmus mozgu.

Jedine, že by aj vodu rátali ako jedlo s nutričnou hodnotou.

Iné ma nenapadá.

Tomas12345

Ahojte priatelia,

V prepustacej sprave mam odporucanu ketogennu dietu s vyssim obsahom tukov a primer. bielkovin, obmedzit sacharidy, tekutiny.

No tak samozrejme že prejst na nejaku inu stravu je tazke. Preto to nemozes urobit zo dna na den, ale velmi postupným tempom aby si telo zvyklo. Postupne teda obmedzuj sacharidy a jedz viacej tukov.

Celkom ale nechapem co sa týka obmedzenia tekutín. Aky ma zmysel obmedzovat tekutiny ? Ake mnozstvo teda mas podla prepustacej spravy za den prijat tekutin ? Tekutiny su dolezite, a urcite by sa nemali obmedzovat ale denne by sa malo prijat minimalne 1,5 litra a viac tekutín.

GOING

aj u dospelých. U deti sa špecializujem aj na iné pridružené/súbežné diagnózy , najnovšie autizmus a iné.

GOING

Štatisticky funguje dobre.
Deti ktoré mali epi, dooseho syndróm na začiatku mala veľký efekt potom časom menší.
Jedná sa o to, že diéta udržiava nízku hladinu cukru v krvi cca.3,5-3,7 a ovplyvňuje metabolizmus mozgu. Tiež treba zistiť presnosť nutričných hodnôt udávaných výrobcom potravín. Je treba dať pozor hlavne na umelé sladidlá, nekvalitné môžu byť príčinou záchvatov aj počas diéty.
Dieťa zaťažuje hlavne pečeň. Myslím že diéta trvá max. rok, rok a pol. Mineráli sú hnacím motorom metabolizmu bielkovín ak ich je nedostatok, vznikajú patogénne bielkoviny, ktoré sa ukladajú v organizme a zaťažujú hlavne pečeň.
Myslím že pri diéte sa predpisujú aj tabletky na zníženie / kyslosti.

Diéta sa v prvom nástrele nastavuje podľa tabuliek, nezohľadňuje krvnú skupinu, citlivosť organizmu a pod..

V sekcii epilepsia nájdeš moje príspevky s výsledkami a fotkami.