Mladá žena a bývalý narkoman?

pedag1

Ja si myslím to, že človek sa zaoberá celé dni len tým, že ako s tým skoncuje, tak s tým práve preto neskoncuje. Ak niekto niečo včlení do svojho systému, lebo to považuje za nejakú výhodu, tak s tým už neprestane nikdy. To by som sa takého závislého človeka opýtal ako prvé a hneď bude jasné, že na čom si. Ak povie, že bez toho nedokáže žiť, tak bez toho nedokáže žiť a je málo pravdepodobné, že sa nejako z toho vylieči, podľa mňa nemožné. Ak síce chce prestať, ale treba rátať aj s tzv. cravingon, či ako sa to nazýva odborne, že čo potom s tou chuťou? Treba nahradiť neg. závislosti za tie pozitívne v rámci kompenzácie, podvedomie je beťár a nedá sa s ním len tak ľahko vybabral. Podstatné je v prvom rade to, že ten človek ešte žije, potom sa ešte niečo dá spraviť.

drugss

Drogy menia charakter človeka. Poznám kopec narkomanov a fetky, sama som spoznala človeka čo bol závislý a s ním som spadla na úplne dno aj ja. On sa nezmenil, stále ho to k droge ťahalo, ja som skončila akonáhle sa mi zmenil zdravotný stav, teraz sa mi to už hnusi. Pokiaľ viem on sa k tomu vracia stále čo mi potvrdili známi, ja s ním už niesom v kontakte, bol to ale ťažký vzťah a ešte ťažší rozchod, ale som nakoniec rada že som sa z tých sraciek vymotala. Mám skúsenosti že kopec mojich bývalých známych nevedia skončiť s drogou ani po x odvykackach. Je to veľké riziko, ale my ti tu radiť veľmi nemôžeme, to záleží aj od konkrétneho človeka. Môže byť že spozná lásku, alebo sa mu narodí dieťa a bude ochotný a rozhodnutý skoncovať s drogami. Možno máš skúsiť byt s takým človekom a v živote aj cez neho k niečomu dospieť a pochopiť... Tak veľa šťastia, rozhodnutie je na tebe

Jana Lukacova

Donadomi:

Bohužiaľ, skúsenosti iných Vám nedajú odpoveď na Vašu konkrétnu situáciu. Všetko závisí od toho, čo si dotyčný zo skúsenosti s drogami odniesol - tj. ako sa zmenil jeho prístup (čelil príčine, ktorá ho hnala do úniku v drogách).

Ako píše Sloniečko, užívanie drog môže mať aj zdravotné následky - aj tomu potrebuje človek (partneri) čeliť.

rasto212

Ja poznam jedneho co uz nebral nic niekolko rokov a je uplne vygumovany a aj sa mu narodil postihnuty mentalne syn. S ex fetakom by som si nikdy nic nezacinal pokial nechces mat postihnute chudata deti....

Sloniecko

ahoj
ja poznam viac takych vztahov. Vsetci muzi- byvali narkomani podstupili poriadnu zmenu zivota. Popisem ale tri, o ktorych viem najviac. Vsetci traja podstupili liecbu- jeden bol aj dlhsie hospitalizovany na odvykacke. A vsetci maju silnu volu. Presli uz roky a ani jeden sa k tomu nevratil spat. Bohuzial ale drogy nicia zdravie a problemy sa mozu prejavit aj po dlhych rokoch. Vsetci maju zdravotne problemy- hlavne s pecenou, oblickami, dvaja z nich aj so srdcom. A to su mladi muzi- vo veku cca 35 az 40. Ale tie nasledky zalezia od mnohych veci- co uzivali, ako dlho uzivali atd. Nie u kazdeho sa musia prejavit.