Odporúčania najlepších slovenských syrov?

Príspevok v téme: Odporúčania najlepších slovenských syrov?
marcus_kincaid

Ahoj! Po prvé, ospravedlňujem sa za svojho Slováka, pretože to nie je môj rodný jazyk.

Mám v pláne otvoriť obchod v môjoj krajine na predaj dovezeného syra z celého sveta, vrátane Slovenska! Počas môjho výskumu som sa stretol s mapou rôznych európskych syrov (obrázok pripojený).

Teraz by som chcel vedieť, či sú tieto slovenské syry, ktoré sú presne zobrazené, najlepšie zo Slovenska? Inak by som chcel počuť návrhy iných slovenských syrov.

Vďaka!

Omen

Marcus, toto sú originálne SLOVENSKÉ syry v zozname KVALITY Európskej únie a zaregistrované s chráneným zemepisným označením:

1. Slovenská bryndza,
2. Slovenská parenica,
3. Slovenský oštiepok,
4. Tekovský salámový syr,
5. Zázrivský korbáčik,
6. Oravský korbáčik,
7. Zázrivské vojky,
8. Klenovecký syrec.

A zaručené tradičné slovenské špeciality:

1. Ovčí hrudkový syr - salašnícky,
2. Ovčí salašnícky údený syr.

mate59

Je to ťažko takto hodnotiť,či sú najlepšie,ale typické slovenské sú oštiepky,parenice,ovčí syr,korbáčiky,nite.Skôr by si sa mal pozrieť na zloženie výrobku,lebo firma môže prezentovať syr ako ovčí,pritom zloženie je 49% kravské mlieko a 51% ovčie.Takže zloženie.Je veľa iných syrov,možno by si niekde našiel anketu obľúbenosti jednotlivých syrov i keď napr. tavených, ktoré nie sú bohvieako zdravé,ale obľúbené,napr. karička, Bambino.Na druhej strane sa ti nemusia u vás dobre predávať.napr. z Čiech sú dobré Olomoucké syrečky/kvargle/,alebo rôzne zrejúce syry a tie majú len istý okruh zákazníkov a kým sa predajú môže im skončiť dátum spotreby.