Ahojte, mam taky problem ze ked som vonku s kamaratkami tak vobec nie som sama sebou ako keby som bola uplne niekto iný, najradšej som sama, lenze ked ideme niekde tak sa nechcem stale vyhovarat ze nechcem ist s nimi von... prosím poraďte co mam robiť
Nie som sama sebou
Nepretvaruj sa, proste nechceš, tak povedz, že nechceš, nájdi si niekoho s kým budeš chcieť ísť von, alebo niekoho kto bude chcieť robiť podobné veci ako ty. www.youtube.com
Napriklad ta rada zohnat si psa, taka predstava, zeby sa ku mne niekto prihovoril je priserna. :D Alebo small talky, velmi zle sa pri nich citim, take trapne na oboch stranach.
Radsej macku ked sa ma vyvencit len ju vyhodit z okna ked sa dovenci tak pride netreba zbytocne stretavat ludi. :)
Asi sa necitis isto pri svojich kamaratoch, asi si myslis ze by ta nemali radi kebyze si sama sebou... skus upresnit ako to myslis ze nie si sama sebou? Je tu aj moznost ze si proste samotar a samota ti vyhovuje..mozno je to len take obdobie alebo sa nad tym moc zamyslas... kazdopadne by som si nasla inych kamaratov, staci iba jeden pri ktorom sa budes citit skvelo a isto.... vtedy to pojde same od seba.... inak aj ja som napriklad totalny extrovert a mam rada spolocnost, ale niekedy na mna dolahne take obdobie, ze som radsej sama, aj ked ma kamoska vola niekde, odmietam, radsej idem sama niekde, aj na kavu, na nakup..... takze je to podla mna aj o tych obdobiach, niekedy clovek proste potrebuje byt sam so sebou....
Pilcuk, adoptuj si psa a ber ho na prechadzky tam, kde je koncentrovanych vela inych psickarov. Ja mam psa a denno-denne sa dam do reci s 1-10 ludmi v zavislosti od toho aka je cast dna alebo ci je vikend. Zacni behat, chod do fitka, makaj na sebe a prevezmi iniciativu a prihovor sa ludom sam. Nezazeraj, ale bud prijemny a zacni small talk. Neobvinuj inych z tvojho osudu, lebo inym ludom to he uplne ukradnute, ze nejaky Pilcuk este nedostal pusu. Ked chces pusu, tak sa sam pricin. Ked mas otvorenu dusu, si zhovorcivy a vies sa predat, ludia budu v tvojej spolocnosti radi. Zaujimaj sa o druhych, pytaj sa otazky, komentuj, ale chod do realneho ziveho sveta, nebud stale na nete.
Pilcuk- vazne musis mat na vsetko komentar? Nehovor, ze ti ani mamka nedala pusu... namiesto toho, ze tu vyplakavas, chod von, rob nieco, co ta bavi a isto spoznas skvelych ludi :) alebo taka stranka: pokec.sk -> mi nehovor, ze si skusal vsetky moznosti predtym, ako si tu zacal nariekat a spamovat toto forum
A zrejme dobre robíš. Byť sám/sama sebou sa dnes nevyplatí. Ja som bol celý život sám sebou, na nič som sa nikdy nehral, neohováral som a odmenou za to mi je skutočnosť, že som v 49 rokoch sám, bez partnerky, bez čo i len jediného bozku, bez akýchkoľvek skúseností čo sa týka vzťahov, odpísaný. Dnes si každý všimne bohatého, zhovorčivého, vplyvného človeka, hoc by to bol ten najhorší človek na svete, pričom to platí najmä pre mužov.
Ale máš pocit, že to nie si ty, že to je len niekto koho poznáš? Keď nie si sama sebou, tak to robíš preto, že to má asi nejaké výhody alebo to robíš preto, že z toho nemáš žiadne výhody alebo súčasne, že je možné aj to, aj hento, aj tamto, aj semtamto, aj hensemtamto, aj hensemhentotamto? Tak to asi nemáš, že?:-( Sestra, zvýšime dávku, pacient žije, aj my žijeme. Poprosím ten mikrofón! Nie je podstatné o čom hovoríš, podstatné je to, že sa to dobre počúva. Tam si Divočina? Haló?
Najdi si inych kamosov pri ktorych sa nemusis pretvarovat. Nic ine ti neporadim. Ak s nimi nechces ist von, tak jednoducho nechod.