Začiatok školského roku z pohľadu introverta

Príspevok v téme: Začiatok školského roku z pohľadu introverta
Brunque

Stojte pri nás všetci svätí.

...

Pozdravujem všetkých svojich introvertných rovesníkov, ktorý po prázdninách nastupujú na stredné školy.
Nočná mora pre introverta č. 1. - prvý deň na strednej škole.

Pokiaľ si tam nenájdem niekoho, ako som ja, som v koncoch. A je to veľmi pravdepodobné.
Už teraz sa stresujem z prvého dňa, z spoločenských aktivít, ktoré som zistila, že sa tam budú konať a z ďalších prkotín..
Holt život introverta je ťažký, ale môžme byť na seba hrdý, že nie sme ovečky. Ale aj tak, bola by som rada, keby som nebola taký totálny pesimista a stres man.

Koľko z vás tu má podobný 'problém'?

Brunque

poradim38

Zle si ma pochopil/a. Alebo som sa zle vyjadrila.

Teraz sa tu nebudem rozpisovať o introvertoch a extrovertoch, pretože by to bolo na dlho a lepšie by sa mi to rozprávalo, než písalo. Ale stále si stojím za svojím názorom.

Ja som ten typ, ktorý sa do kolektívu začleniť nechce.
Nechcem byť obklopená falošnými kamarátstvami.
Niesom blbá, aby som si myslela, že za mnou budú všetci chodiť. Nechcem to. Stačí mi len jeden priateľ, ktorý bude pravý. Ale na takého čakať môžem kľudne aj niekoľko rokov.

poradim38

Ze introverti nie su ovecky? To ako bolo myslene??? V com sa lisi extrovert od introverta? Vsetci sme ludia, vyzerame tak isto, tiez mas nos, oci, ruky, atd...nosis take iste oblecenie ako polka slovenska a dalsie veci ktore nenaznacuju ze by sa nejak introvert lisil od extroverta....introvert sa lisi jedine v povahe tym, ze je tichsi, hamblivejsi, povecsine su to samotari a mnoho dalsich veci.... ale vysvetli potom preco by extroverti mali byt ovecky..... ako co su toto za vyrazy.... to aj extrovert moze povedat ze introverti su ovecky, lebo su to skoro vzdy cudaci, ktori sa nevedia nikdy zaclenit do kolektivu a cakaju asi na nejaku spasu......
A strednej sa vobec nemusis bat, nie je to nic hrozne, je to ako na zakladnej a co sa tyka kolektivu..... mozes maz stastie a mozno ze budes mat hned od prveho dna nejakeho spolocnika s ktorym ti bude dobre... ale moze to skoncit aj tak ze nebudu vsetci ako ty a tu by si sa mala prisposobit aj ty, necakaj, ze ty si sadnes do poslednej lavice sama a pride za tebou 10 ludi ze chcu byt s tebou kamarati..... cize trosku sa posnaz aj ty..... nic ti nespadne len tak z neba....

Kikcok

pardoon, omylom som stlacila enter
-
Pilcuk- za 50 rokov zivota, ked beriem do uvahy, ze si nikdy nemal zenu, ktora by ta vyciciavala z penazi, ani deti,.. tak kam si daval peniaze, ze tu rozpravas aky si chudobny? Ked si nemozes dovolit prostituku, hladaj taku ktorej ty spravis dobre a ona zaplati tebe. Nehladaj na kazde riedenie tisic problemov. Vsetko sa da ked sa chce, lenze ty asi nevies co chces...

Pilcuk

ajkaramba, smutné je, že ja si ani prostitútku nemôžem dovoliť. Keď muž nemá peniaze, je pre opačné pohlavie neviditeľný, takže mám dôvod sa ľutovať.

ajkaramba

Pilcuk- že ti už nie je trápne pod každým príspevkom sa ľutovať. Pri tvojom názore na ženy sa ani nečudujem, že si panic. Hlavne v dnešnej dobe... Ani tá posledná prostitútka by o teba ako si napísal, ani bicykel neoprela.

Pilcuk

Ja som bol tiež vždy hanblivý, takže som mal rovnaké problémy ako ty. Vlastne mám dodnes aj v 49 rokoch. Kamarátov mám veľmi málo, nezažil som bozk, vzťah, čo už súvisí aj s mojim sociálnym postavením a mojim nedostatkom financií.

Ty máš však veľmi veľkú výhodu, že si dievča. U dievčat/žien je všetko viac akceptovateľné, takže vždy si nájdu svoju spriaznenú dušu/duše, či už sa to týka kamarátskych alebo partnerských vzťahov. Muži to majú omnoho horšie, pokiľ sú hanbliví a ešte navyše aj chudobní ako ja. O takého muža nikto ani bicykel neoprie, len fifleny zazerajú a pohrdajú nim.

philips

Ahoj,
síce už je to pár rokov od môjho prvého dňa na SŠ, ale pamätám si to ešte celkom jasne. Tiež som introvert a tak som sa snažil nájsť čo najviac ľudí na FB, čo so mnou nastupujú do triedy a zoznámiť sa s nimi cez FB, potom sme sa stretli pred školou a išlo to o niečo ľahšie. Síce, dokým som sa s ostatnými tak normálne zoznámil ubehol rok, ale podarilo sa. Naozaj, nemáš sa čoho báť, dá sa to prežiť. :)
Ak chceš, tak tu nechaj na seba nejaký kontakt (Pokec, mail).