fyzické a psychické vyčerpanie, práca bez noriem a telefonátov

Príspevok v téme: fyzické a psychické vyčerpanie, práca bez noriem a telefonátov
simiona

Vedeli by ste niečo poradiť? Aké zamestnanie by som mohla robiť?

Keď nechcem robiť v továrni na normy. Ani tam, kde je veľa ľudí pokope, ten openspace. A som človek, čo radšej mlčí ako hovorí, nenávidí telefonovať, ale radšej posiela e-maily a celkovo má radšej pisomny styk.

Nevadí mi robiť ručnú a fyzickú prácu. Vadí mi však, že človek musí robiť na normy, že nestíha pomaly ani na WC a napiť sa a že ho okrem šéfov sleduje ďalších asi 100 ľudí. Najviac sa mi počas života páčila práca v archíve, ale to bola krátka prax a viac som tie ponuky nevidela.

Rada by som hoci vyrábala niečo pre ľudí. Ale bez toho, aby mi niekto vyčítal, že som neurobila normu. Otázka je, ako by som našla zákazníkov? Keďže nie som ten typ, čo núti druhých ľudí, aby si kúpili jeho výrobky. Poznám také ženy, niečo vyrábajú a otravujú druhých ľudí, že nech si to kúpia. A keď človek nechce kúpiť, aj tak otravujú.

Nevadí mi práca cez víkendy a voľno cez bežné pracovné dni. To by som uprednostnila.

Existuje vôbec moja vysnena práca? Lebo cítim, že z tejto som už vyčerpaná fyzicky aj psychicky a vidím ponuky iba operátor výroby. Chcela by som opäť robiť koníčky, čo ma bavili, ale nevládzem. Cítim sa ako zombie alebo robot. Ďakujem.

simiona

A do práce som začínala chodiť v čase, keď bola vysoká nezamestnanosť a šéfovia nás vždy strašíli s tým, že na naše jedno miesto čaká 1000 ďalších. A že sme pomalí a všetko nám dlho trvá. Takže v tomto mám sebavedomie pod nulou. Čo ak zistím, že som v novej práci k ničomu a nič sa neviem naučiť?

simiona

Z týchto možností ma naviac zaujali práca v rastlinnej výrobe, možno aj v živočíšnej a v sklade.

Kuchárka nie. Čo počúvam, praveze majú stále napomáhlo a že ledva stíhajú. A tiež na nich stále tlačia.

Od školy ma to stále ťahalo niekam k prírode, kvetom a zvieratám a technika ma vôbec nebavila.

A predsa som pri svojich zamestnaniach vždy skončila za pásom pri strojoch. A hoci sa viem aj ponáhľať, lebo musím, je mi to proti srsti. Nie som to jednoducho ja. Lebo ja radšej robím pomaly, detailne a precízne.

Teraz však robím iba ako robot bez mozgu, iba "rýchlo-rýchlo, veľa-veľa, dnes si urobila pri 100 kusoch o 2 kusy menej, to je katastrofa."

Tomas12345

Takže zhnme si to.

1) Nechces pracovať na normy,
2) Zároven nechces pracovat na mieste kde je vela ludi
3) Nerada v práci hovoris, telefonujes, a celkovo nerada hovoris so zakaznikmi

1. A čo tak práca kuchárky ? Tam do kontaktu s ludni neprichadzas, a vela ludí sa ty v kuchyni motat nebude a nie je to ani nejak práca na normy.

2. Alebo vykladanie tovaru v Tescu ?
či napríklad práca v sklade ?

3) Dalsia mozna práca by bola upratovacka.

4) Alebo rozdávanie letákov.

mate59

Ak by si sa dostala pracovať do kancelárie do štátnej správy,ale to asi nehrozí,bola by si bez stresu.Alebo sa zamestnaj niekde v poľnohospodárstve,v rastlinnej alebo živočíšnej výrobe.

simiona

Ja ti neviem, lebo mám kolegov, čo majú aj vysoké školy. Dobré miesta majú tí, čo majú dobrých známych, tzv. tlačenky alebo idú cez mŕtvoly. Hoci majú len SOU.

vysokoskolacisk

nuz mila simiona mala si ist na vysoku skolu a najst si potom robotu v kancli....chodila by si vykecavat s oddelenia na oddelenie kavicka cigaretky a kecanie o muzoch detoch a podobne......