Dobrý den. Koncom minulého leta som si začal na sebe všímať, že po asi 20min rýchlejšieho kroku, mi začína výrazne trpnúť pravá noha a ľavá noha menej výrazne v oblasti zanártia, priehlavku, členku až do úplného znecitlivenia. Problémy som pripisoval nevhodnej obuvy, pretože mám ploché nohy a nosím ortopedické vložky. Nohy som šetril využívaním mhd a taxi a problém sa už viac neukázal.
Avšak včera som sa bol len rekreačne prejsť a po asi 900m normalne chôdzi som začal pociťovať tŕpnutie na pravej nohe avšak v dolnej polovici lýtka z predu.
V minulosti som sa liečil na trombózu, plúcnu embóliu, a užíval som warfarín a anopyrin.
Celý život mám problém s hustou krvou, ale tekutín mám dostatok, aktívne športujem a pripravujem sa na povolanie, kde si nemôžem dovoliť trpnutie nôh, preto uvažujem nad dávkovaním anopyrinom, ktorý je možno dostať i bez lekárskeho predpisu. Preto by som sa rád opýtal na váš názor, či je možné že to trpnutie je spôsobené hustou krvou ktorú treba riediť? Vďaka
trpnutie v nohe pri chôdzi
skús preliečiť kríže akupunktúrou-malo by to zmiznúť
neviem presne. Termín k neurológovy môže trvať mesiac a nemám isté že mi bude vedieť pomôcť. Pokiaľ možno by som skúsil alternatívne možnosti, ktoré by mi aspoň zmiernili moje problémy. Viete o niečom?
Skoliózu v ktorej oblasti?
mám skoliózu. Určite tento týžden navštívim obvodnú. V minulosti som bol monitorovaný a krvné výsledky do dôchodku internistu boli vynikajúce.
Anopyrín nie je viazaný na lekársky predpis, ale často je predpisovaný. Ak by bol na predpis, tak to by ani Aspirin nemohli predávať...
Autor, nemáš problém s chrbticou? Každopádne, ako už bolo písané, bolo by vhodné absolvovať neurologické a ortopedické vyšetrenie. S krvou to súvisieť nebude.
anopyrin JE voľnopredajný liek :-D
( preto uvažujem nad dávkovaním anopyrinom, ktorý je možno dostať i bez lekárskeho predpisu. )
Anopyrín sa bez lekárského predpisu zohnať nedá. Preco s tým enchces zajst k doktorovi ? Hustá krv totiž nie je sranda, a obzvlast ked uz si jednu trombozu prekonal, by si mal byt neustále monitorovany u doktora. On sám totiz vie najlepsie posudit aku velku davku potrebujes, a ci vobec potrebujes uzivanie anopyrinu alebo nejakeho ineho protitrombotickeho lieku.
Alebo vyskúšaj v sprche toto:Osprchuj sa teplou vodou a potom hned si daj studenu vodu na lítka a zase tepla a studenà mne to pomàhalo
Tŕpnutie by nemalo mať nič spoločné z hustou krvou.Navštívil si neurológa?Tŕpnutie rúk a nôh som mala aj ja .Musela som ísť na neurológiu kde mi spravili magnetickú rezonanciu.Je to hrozne nepeíjemné ale mal by si navštíviť neurológa.