krvna zrazenina vo vytoku z posvy

Príspevok v téme: krvna zrazenina vo vytoku z posvy
lllenkaa

dobry den potrebujem poradit aby som sa ukludnila, menstruaciu mam mat az za 2 tyzdne. Momentalne mam taky ten natahujuci sa vytok bez zapachu no a vsimla som si na intimke krvnu zrazeninu nieco take ako mavam raz za cas cez menstruaciu. Velmi sa bojim pretoze posledny pol rok som behala po vysetreniach ohladne virusu ktory sposobuje rakovinu krcka maternice som pozitivna na 2nebezpecne a 1ktory sa zevraj do rakoviny nevyvyja, alebo je teda podla ich slov bezny. Na poslednom vysetreni mi povedali ze v poriadku mam prist za pol roka aj ked na papieri bolo pisane pozitivne. Neviem, nechapem tomu a bojim sa ci to nema suvislost ci sa mi to stadium nezhorislo naposledy som mala medzi 2-3 a potom 3 :(

Tomas12345

Nepravidelnu menstruaciu nemusi sposobit len tehotenstvo. Je vela faktorov ktore ich mozu sposobit.

1) Moze byt za tým i stres. V strese hladina hormonov klesa, čo u ženy môže narušiť ovuláciu a následne aj menštruačný cyklus – tento stav sa nazýva sekundárna amenorea.

2) Amenorea môže vzniknúť aj pri nadmernom cvičení. Je to bežné u žien, ktoré sú „závislé“ na cvičení – u atlétok alebo u veľmi chudých žien s nízkou hladinou tuku.

3) Nepravidelná menštruácia prichádza i vtedy ak žena v krátkom čase priveľa schudne, pretože chudnutie ovplyvňuje hladinu hormónov. Menštruačný cyklus závisí práve od hladiny tuku v ženskom tele, jeho pokles má výrazný vplyv na (ne)pravidelnosť menštruácie.

4. Stítna žlaza

Ťažkosti spojené so štítnou žľazou majú tiež často za následok nepravidelný menštruačný cyklus.

5. Hormonálna nerovnováha

Hormonálna nerovnováha, ktorá vzniká pri vynechaní ovulácie a zmenách v hladine testosterónu, estrogénu a progeesterónu.

6. Antikoncepcia

U niektorých žien možno pozorovať nepravidelnosť alebo i vynechanie menštruácie v priebehu prvých 6 mesiacov po vysadení antikoncepcie.

7 ) vnútromaternicové teliesko

8) endometrióza (nezhubné gynekologické ochorenie),

9) užívanie niektorých liekov.

Omen

Ak krvná zrazenina bola malá, nemusíš sa plašiť, budeš v poriadku! Ak by bola veľká alebo ich bolo viac, potom treba zájsť za lekárom. Pri najbližšej návšteve gynekológie môžeš túto vec konzultovať s lekárom.

lllenkaa

nie ja tie virusy mam. ale naposledy mi povedali ze v poriadku mam prist za pol roka.. ale mne sa v zivote nestalo aby som v strede vyklu krvacala alebo spinila alebo si nasla zrazeniny na intimke.. viem ze sa to stava tehotnym ale ja tehotna urcite niesom, teraz sa bojim ci ma dobre vysetrili a ci sa mi nezhorsilo stadium z 3ky na horsie to by bol uz velmi velky problem

Tomas12345

Celkom nerozumiem tvojím obavám. Ty sa obávaš že máš v sebe vírus ktorý sposobuje rakovinu krcka maternice ( HPV vírus ? ) kvôli tomu že si si vo výtoku našla krvnu zrazeninu ?