Polycystické vaječníky - nadmerné ochlpenie

Príspevok v téme: Polycystické vaječníky - nadmerné ochlpenie
lubka1458

Dobrý deň, už od puberty mám problém s výraznejším ochlpením na tvári a v posledných rokoch aj na iných, netypických miestach na tele ženy. Velmi tým trpím a extrémne mi to znižuje sebavedomie. Mám potvrdenú diagnózu polycystických vaječníkov. Bola som už niekoľko krát aj na laseri, ktorý mi ochlpenie zmiernil, ale len na chvíľu. Ako s tým ženy bojujete? Samozrejme, že sú oveľa ťažšie ochorenia, no žena ktorá tento problém nemá, to nepochopí... Musím si holiť tvár, odstraňovať tmavé, hrubé chlpy na prsiach, na hrudníku, všade. A čím som staršia, tým to je horšie. Vyzerám žensky, takže by človek ani nepovedal, že mám takýto nejaký problém a veľa ľudí nerozumie práve tomu môjmu nízkemu sebavedomiu.. Všetky rady a tipy sú vítané. Ďakujem krásne

Arietes

Ja mám s týmto tiež problém. Mám výrazne ochlpenie na bruchu, chrbáte, rukách, a na tvári. Riešim to väčšinou voskom.

Noelinka

Ahoj

Nie si sama aj ja to mam musim sa denne alebo kazdy 2 - 3 holit hlavne na tvári. Tiez som uz vyskusala vsetko mozne, nic nepomohlo. V novinach som citala ze existuje krem kt sa natiera po holeni na tvar a chlpky nebudú tak tychlo rast. Koncom mesiaca mam termin u kozneho tak sa u neho opytam ci by mi nemohol predpisat. V drogerii teta je tiez jeden taky krem kt nanesies po holeni a chlpky budu pomalsie rast. Zit s tym nieje lahke ale chvala bohy moj partner to chape a akceptuje. Tusim nic proti tomu neoomoze. Ked som ten kremik vyskusala mozem ti dat vediet ci fakt ucinkuje. Jedine co nam ostava s tym sa naucot zit a holit sa