mám šancu dostať hypo?

jankask1

dakujem za reakcie pozicky som nikdy nemala ziadne ani kreditne karty ...je to prva praca po vs cize mam cisty uverovy register....dakujem za rady :)

Joelle

Alkaaa
Vieš, aj ľudia s nízkym platom chcú bývať vo VLASTNOM byte... čo ti je na tom také nepochopiteľné? Či oni nemajú právo na vlastný byt ? Čo sa má na niekoho privesiť a bývať uňho? Nuž platy na Slovensku sú žiaľ nízke, ale bývať potrebuje každý... a v prenajatom alebo u rodičov sa donekonečna byť nedá.

Lollka

Ak si si niekedy brala pozicku, bankovu alebo nebankovu, lizing na auto, to vsetko mas v registri kde sa ti budu hrabat pri posudzovani tvojej hypo ziadosti. Ak si niekedy v minulosti taku pozicku nesplacala ci meskala so splatkami tak je to velmi zle ale neprida ti ani ak si nejaku pôžičku mala a splacala ju. Ak mas kreditne karty tak si ich zrus hned teraz lebo bude trvat cca 3 mesiace kym ti po zruseni zmiznu z registra a oni to beru ako keby si mala pozicku a to ani vtedy ked ich vobec nevyuzivas. Ked budes mat cisty uverovy register a ziadne kreditky podla mna mas sancu aj s tymto platom, oni maju radsej klienta ktory hoc menej zaraba ale vidia ze je spolahlivy a nezadlzuje sa ako takeho co zaraba vela ale berie si pozicky.

Lollka

Ja som pred rokmi zarabala 15000 Sk v hrubom co je necelych 500 eur a hypo mi dali, ale len jedna banka, ostatne ma pre nizky prijem odmietli. A podmienky stale sprisnuju takze teraz neviem. Ale oni pozeraju aj na mnoho inych veci, skor daju hypo niekomu kto sice zaraba menej, ale ma stabilnu dlhorocnu pracu, nema ziadne dlzoby-uvery ako naopak. Skus si najst nejakeho fin. poradcu, oni su plateni proviziami z bank cize ty ho platit nemusis. Neviem ci vsetci ale ja som takeho pred par mesiacmi mala. Neziadaj o hypo pokial si nebudes ista ze ti ju daju, lebo ked ta odmietnu tak mas zapis v registry a o to tazsie sa dostanes k hypo u inej banky.

mate59

Záleží, koľko bude stáť ten byt a koľko % z jeho hodnoty máš nasporené,banka ti na celý byt úver nedá.Skús viazanosť na 30 rokov,koľko ti vyjde splácať,ale mohla by si dosiahnuť,spýtaj sa v banke alebo u fin. poradcu.