Toxocaróza - čo s ňou?

Príspevok v téme: Toxocaróza - čo s ňou?
Romanm

V roku 2005 som mal realizované odbery krvi na rôzne infekčné choroby. Mal som hraničné hodnoty na toxocarózu Igg=1,1. O mesiac neskôr bola hodnota Igg=1,23. O ďalšie 2 mesiace bola hodnota 1,8. Nič sa s tým vtedy neriešilo, doktorka nevravela nič v tom zmysle, že by sa to malo preliečiť.
V tomto roku, po rôznych problémoch som bol na infekčnom na odbery znova. Hodnota toxocary Igg bola 2,88. Infektologička vravela, že nie je jasné, či sa jedná o prekonanú alebo akútnu infekciu. Tiež sa tvárila, že sa nič nedeje. Pritom na nete som si našiel, že pokiaľ je hodnota Igg nad 2,2, už sa jedná o silnú infekciu.
Vzadu na hlave, na temeni mám také tvrdé hrče. Sú skryté pod kývačmi a ťažko sa dajú nahmatať. Cítim sa stále unavený, už asi 3 mesiace, takisto mi píska v ušiach. Môže sa jednať o akútnu infekciu toxocarózy? Ak to niekto mal/má akým spôsobom sa to lieči? Dá sa to vôbec vyliečiť?

Romanm

V Nitre na infekcnom. Co som cital, Durovska sa orientuje skor na boreliu a chlamydie. Predsa len toxocaroza je z ineho sudka. Tam atb nepomozu.

Horas

Kde ti robili tie vysetrenia komplexne na infenkcne choroby tu v Ba na Kramaroch?
Poslala ta tam obvodna alebo kto?
Nad Durovskou som aj ja rozmyslal ale ked som sa dozvedel cenu rozborov a pripadnej liecby tak sa mi pretocili oci.Asi by to chcelo upravit ceny,pretoze nie kazdy ma stovky a stovky eur a brat si pozicku na liecbu je uz extrem.

Romanm

Mám výsledky z kontrolného odberu. Hodnota protilátok sa zvýšila na 10 ! Predpísala mi Zentel na 10 dní.
Máte niekto skúsenosti s liečbou toxokarózy? Dá sa z toho dostať?

Lion7845415

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

Tie hrce to mam kurnik aj ja ale na rukach pod kozou a neviem co to je a teraz ked som precital tvoj prispevok, no hmmmmmm. Ja sa liecim ale na chron neuroborelu-rs + koinfekcie a prave toxokaroza by mohla byt jednou z koinfekcii.

No co s tym ? No liecit ale od dr liecbu necakaj :D Naklusaj k dr. Durovskej do BA, najdi si na nete.