Kone

Príspevok v téme: Kone
Mamina941

Ahojte, moja 7 ročná dcérka má veľmi rada koníky a chcela by na nich jazdiť. Samej sa mi koníky veľmi páčia. Tak by som sa chcela opýtať či sa tu nájdu nejakí koníčkári, ktorí by mi zodpovedali na pár otázok, ohľadom koníkov a jazdenia:
1. Nie je na to primalá ?
2. Aké vybavenie potrebujeme pre koníka ?
3. Stačí pre koníka pozemok o veľkosti 1ha ?
4. Čo obnáša starostlivosť o koníka ?
5. Akú rasu by ste odporučili začiatočníkom ?

Anonym5

Venujem sa a jazdím na koňoch tak mi nedalo nereagovať na váš príspevok.V prvom rade by sa mala naučiť jazdiť.napr v nejakej jazdeckej škole.O koňa sa treba aj starať, nie je to hračka a to znamená, že vyžaduje veľa starostlivosti.Určite by som takému malému dievčatku koňa nekúpila.Možno časom keď vyrastie a zistí, že ju to naozaj bude baviť.Určite nie je vhodné jej kupovať koňa teraz kedže je to jednak veľké zviera ktoré by jej mohlo ublížiť ale aj to že by to ešte nezvládla lebo je príliš malá.

Quel

V prvom rade si treba uvedomiť, že malému dieťaťu, ktoré na koni ešte vôbec nevie jazdiť, je hlúposť kupovať koňa. Kôň nie je pes alebo mačka, potrebuje oveľa väčšiu starostlivosť a je treba, aby sa mu človek venoval. Takže keď chce malá jazdiť, treba ju zobrať do nejakého žrebčína alebo na ranč, aby mohla chodiť na hodiny jazdenia. A malá na to nie je, sú aj deti, ktoré začnú jazdiť v troch rokoch.

SimPatrik

Osobne si myslim ze o kona je dost velka starostlivost . Treba ku nemu vstavat tusim ze kazdy den nova podstielka to znamena vela sena alebo slamy alebo co sa im to dava a konik potrebuje aj behat nemoze byt iba zatvoreny . Ties si myslim ze by bolo dobre zacat navtevovat a naucit sa okolo toho . Popozeraj nejake zrebciny alebo rance v okoli . Urcite tam maju aj nejake kurzy aj prw male deti . Moj brat tak chodil . Zaplatil si mozno 100€ a chodil kazdy tyzden asi 1x a ucili ho od starostlivosti az po jazdu na koni

alexiara

Počkaj počkaj, ty jej chceš hneď koňa len tak kúpiť? Nebolo by najlepšie, ak by na kone na začiattok niekam len chodila? Vieš, jedna vec je to, že sa jej páčia, no o kone sa treba aj postarať