Pomoc zranenemu jezkovi

Biela Kobra

Trochu ma zaráža, že ľudia nikdy nevynechajú príležitosť, aby si vzájomne mohli skočiť do vlasov. Veď aj keď sa niekto mýli, resp. ak máme iný názor/skúsenosť ako niekto druhý, dá sa do povedať aj pekne a slušne. Keď niekto chodí k vetovi ako na klavír, ako prvé mu napadne odniesť ježka rovno k vetovi. Kto takéto skúsenosti nemá, zvolí 112 alebo rovno Zázrivú či inú stanicu. Dôležité je, že sa na toho ježka Medved7 nevykašľal a predtým, ako sa rozhodol, čo s ním, zisťoval si relevantné informácie. Za to ho treba pochváliť a nie si tu prehadzovať invektívy.

Medved7, dúfam, že sa ozveš, ako do dopadlo. Si fajn. Držím palce.

Mrauka

Veterinar normalne osetruje aj lisky, jezkov a podobne. Sam nasledne kontaktuje a odovzda zviera kam patri.
Takze Aliss nemusis sa mi ospravedlnovat a mozes blabotat dalej. Volat 112 kvoli jezkovi :)) mali by vam to dat preplatit kvoli zneuzivaniu linky 112.

Funniest

Ja nerozumiem comu tu dakto nerozumie. Jezko ma ist k ochranarom alebo do zachrannej stanice, nie k vetosovi. To je absolutne posledna moznost, ak je zachranna stanica daleko a jezko je na tom velmi zle. Ale divo zijuce zviera by malo ist k ochranarom, ti vedia daleko lepsie ako sa o zviera postarat. Uz vidim ako zranenu vevericku osetruje bezny vetos, ktory sa nevie postarat ani len o chameleona. Jezkovi ziadne jedlo nepodavat! Max cistu vodu. Ake velke zranenie je a kde sa nachadza?

Aliss

Mrauka, rozumny clovek napise - jaj sorry, nevedel som, najprv si zistim info, az potom budem blabotat. Ale clovek, co si nevie priznat chybu...taky bude mudrovat dalej :)

Aliss

Neviem ci je mozne skopirovat tu odkaz na stranku, takze citujem z nej - Ak nájdete zviera a neviete, koho máte kontaktovať, najlepšie je ihneď volať 112, kde vám poskytnú kontakty na ochranárov v danej lokalite alebo blízke záchranné stanice. Iné je, pokiaľ ide o poľovnú zver, tu je nutné kontaktovať políciu (158), ktorá zase upovedomí poľovníkov daného revíru, keďže poľovná zver je, bohužiaľ, podľa ich presvedčenia ich majetkom. Viac info - egresmagazin.sk

Aliss

Mrauka, prosim, najprv si zisti, co sa v takychto pripadoch robi :) Kazdy utulok ci veterinar ak neordinuje 24/7 ta odporuci v pripade nudze na 112. A tam ti poriadia kam volat. Je to absolutne normalne. Na dispecingu nesedi jeden clovek a je to zalezitost dvoch minut, ani to nie. Kebyze neviem, nepisem o tom. Ked som nasla zranene vtacatko na horach a zistovala som, co sa v takych pripadoch robi, tak ano, je mozne volat aj 112 :)

Medved7

Dal som do googlu ale naslo mi to len chovne stanice psov,dogy,maltezske atd.Nic kde by bolo ze "pomoc pre vsetky zvierata".Orechovu poton akurat som nasiel,som volal ale nedvihal nik tak som mail poslal.