Pomoc zranenemu jezkovi

Funniest

Filip...Ty nerozumies, ze tak to prosto funguje? Ze ti ludia su tam od toho aby riesili aj tieto veci? Ze je to zakonom dane? Ze to je normalny a bezny postup? Najprv si zisti od coho tato linka je, ako to funguje a az potom sa tu do mna obuvaj ty moralka :D :D :D neviem kto ti tu je agresivny, ja sa s brachom bavim na vas. Este budes spochybnovat jeho robotu, nie? :D

FillipC

A ty si, co z jaskyne vysiel? To si moze rovno zavolat informacie, kde si zisti cislo a nehnat to cez 112, kde mu tiez len cislo povedia.
Minimalne nie je moralne spravne ist na 112, ale vy obaja posobite dost arogantne, takze ma to vobec neprekvapuje.

Funniest

Mrauka, nebud teatralna. Bracho robi na dispecingu, ked volas ohladom zraneneho zvierata, prepoja ta na cloveka, ktory prijima hovory len k tejte teme, lebo ano, vola sa aj na 112 v pripade zvierat. Omg, ludia co ste uz ozaj z jaskyne vysli vcera, ze neviete zakladne veci? Filip a Jana, vy ste aj otvorili linky, co tu ta baba nahadzala? Keby ano, tak Jana nema otazku aku ma a filip nema odpoved aku ma. Citajte ludia trosku

Mrauka

Jaj boze, Aliss ty nevies diskutovat normalne?
Ti ludia tam urcite nie su na to! Linka 112 sa pouziva v pripade ohrozenia ludskeho zivota, majetku, alebo zivotneho prostredia. Tym, ze zatazujes linku kvoli vtacikovi, ci jezkovi sa nedovola niekto, kto potrebuje pomoc. Moze to byt napriklad aj tvoja matka, otec, surodenec.
Toto ucia uz deti na zakladnej skole.
V pripade zvierat kontaktujes, ok, bud ochranarov, polovnikov, alebo veterinara. Kazdy ta navedie spravnym smerom.
To, ze to maju ochranari vycapene na stranke, len aby oni mali pokoj, neznamena, ze je to spravne.

Aliss

Mrauka, k tebe napisem svoj posledny prispevok, nebudem marnit cas pri niekom, kto evidentne nieco neovlada ale nedokaze uznat, ze "okej, toto som nevedel, dovzdelam sa". Ak najdes divo zijuce zranene zviera a z neviem akych dovodov sa nevies dopatrat na najblizsiu zachrannu stanicu ci ochranarov, mas volat 112. Neblokujes linku, nikto neumrie, nie je to zneuzitie linky, ti ludia su tam aj na to :D Prosim ta, over si to u niekoho kompetentneho. Pri lesnej zvery sa vola 158, pri ostatnych zivocichoch 112. Ak mas fb, dnes zrovna jedna zachranna stanica vyhodila status o tom, ze nesedia nonstop na nete ci telefone a ak nedvihaju, treba kontaktovat 112. Ide o profil "Zachrana chranenych zvierat", ale toto info najdes kdekolvek aj na inych profiloch zdruzeni, ochranarov atd. Ale trep si v pohode to svoje, je mi jedno, ze sa anonymne strapnujes, ale nespochybnuj nieco, o com nemas ani len tusenia. Autor temy - ako je na tom jezko? Skontaktoval si sa s niekym?

Mrauka

Urcite je lepsie otravovat veterinara ako zneuzivat a blokovat linku 112, ktora sa pouziva v pripade ohrozenia ludskeho zivota, alebo ohrozenia zivotneho prostredia. Okrem ineho su za to sankcie.
Nemozem za to, ze sa Aliss nevie spravat a hned utoci, ci pouziva invektivy. Len preto, ze jej to preslo kvoli nejakemu zranenemu vtakovi, nemusi sirit po internete bludy a navadzat inych na zneuzivanie linky 112.