Bratranec z druheho kolena

Príspevok v téme: Bratranec z druheho kolena
Kikinka09481

Zdravim..pred par mesiacmi som sa prvy krat stretla s bratrancom z 2.kolena...moja mama a jeho otec su sestranica a bratranec..oni sa nevideli 20 rokov..my po prvy krat v zivote. Hned sme si velmi s bratrancom sadli...sme do seba blazni..len sa to bojime povedat nasim..poznamky typu ze mozme mat postihnute dieta neberiem kedze podla mna je to uz vzdialena rodina..a tam su geny uz moc premiesane len sa bojim reakcii rodiny a okoĺia..risknut to ci vykaalat sa na to? Skusala som nanho zabudnut aj si opakovat ze to je hnus mat spolocnych prarodicov..ale kedze som cely zivot nevedela o jeho existencii tak je tazke ho vnimat ze to je rodina..co mam robit prosim poradte :(

brunetka28

Mne osobne to tiež nepríde až tak v poriadku. Rodina to je aj keď vzdialená. Skús sa spýtať samej seba, keby si mala dcéru a s takýmto niečím by za tebou prišla, ako by si reagovala.

ziwhat

Bratranec z druheho kolena je 5. stupeň príbuzenstva, ktorý je vo veľkej väčšine štátov a náboženstiev bez problémov tolerovaní. Čo sa týka genetiky, je tam 3.13% rovnakých génov, teda riziko je omnoho nižšie ako u prvých bratrancov a sesterníc (freepages.rootsweb.com).

poradim38

Jooj to mi nepride v poriadku... ako pozeram ludia to tu beru ze to je ok, ale podla mna urcite nie.... uz len pohlady a reci celej rodiny by som nevydrzala..... ale ked uz planujete dieta tak to sa asi musite velmi milovat, alebo skor ty moc pozeras do dalekej buducnosti????? Radsej si najdi niekoho ineho, toto mi nepride v poriadku, uz len z toho hladiska ze by tam boli deti..... za mna nie, je to zvratene

Laurisia

Tak z druhého kolena nie je ešte až tak vzdialená rodina. Podľa môjho názoru by si sa s ním nemala naďalej stretávať

Lollka

Ono je dobre udrziavat krv zdravu a mat deti s niekym nepribuznym. Sice je malo pravdepodobne ze sa vam narodi vyslovene postihnute dieta, ale moze mat oslabenu imunitu, alergie, astmu alebo ine choroby. Moze sa to prejavit napr. len tym ze bude chorlave.

Biela Kobra

Riziko pre vaše prípadné potomstvo je veľmi malé, asi také, ako keby ste boli cudzí ľudia. Dokonca aj zákon povoľuje manželstvá medzi bratrancov a sesternicou (z prvého kolena), takže to, že ste príbuzní z druhého kolena, by som už vôbec neriešila. Akurát vám asi nepovolia cirkevný sobáš. Ľúbte sa :)