ahojte mam 18 rokov skoncila som teraz strednu a idem do svojej prvej prace. Potrebujem si zalozit ucet v banke a chcem sa spytat ake doklady nato treba?? dakujeeem :) doteraz som ucet este nemala
ake doklady treba na zalozenie uctu v banke?
Napr. fio banka má zriadenie a vedenie účtu zadarmo,všetky platby kartou zadarmo, máš jeden výber z bankomatu zdarma,mobilný aj internetový banking.Založiť si ju môžeš aj z domova bez toho,aby si šla na pobočkua a zmluvu ti prinesie kuriér.Pozri na stránky fio.
dakujem vam naozaj staci len obciansky? :) a aku banku mi viete poradit? ano potrebujem ucet na vyplaty v praci :)
Janinka,bude ti stačiť OP.Ale skôr,kým si účet založíš, zváž niekoľko vecí.Banky majú rôzne bežné účty a za ne sa platia aj rôzne vysoké poplatky.Neviem,čo od svojho účtu očakávaš,myslím, že ti tam bude chodiť výplata,budeš vyberať z bankomatu.Inkaso,Sipo a podobne asi nie, ani zahraničné platby.Vydajú ti k účtu debetnú kartu.Pozri si,ktoré banky sú v tvojom meste,porovnasj si ich ponuku a poplatky za vedenie účtu.Niekedy sa pri splnení podmienok čo požaduje banka dá získať účet úplne zadarmo.Na to si daj pozor, lebo banky sa radi nabaľujú na poplatkoch svojich klientov.Hlavne neplať za to, za čo nechceš a čo nepotrebuješ.Výhodné je zriadiť si internetové bankovníctvo a svoj účet ovládať z PC alebo z aplikácie v mobile. Toto býva zadarmo.
Obciansky preukaz ;-)