Tetánia

Príspevok v téme: Tetánia
Nikolete Zara

Dobrý deň. Stretli ste sa tu niekto s tetániou. Ja som sa dozvedela pred dvomi mesiacmi ze mam tetaniu. Je to fakt pliaga. Stale ma chytaju na verejnosti rozne stavy, vadi mi vela ludi takych priestorov sa zdrzujem, hned chytim stres ze zomriem alebo a mi nieco stane. Casto krat stracam koncentraciu nad sebou. Mam pocit na odpadnutie, zahmlieva sa mi pred ocami. Uz asi pol roka mam problem z usami.. vadia mi hlucne miesta v lavom uchu mi stale pisti strpcuje mi to den. Otravuje ma to aj pri spani. Vlastne ani niet pri akom lebo mam problem zo spanim. Mala som uzkostne stavy asi 4 mesiace vkuse a problem zo spanim.. najnovsie mi to zaspavania konecne preslo ale objavilo sa tazko s prehltanim minule mi stalo nieco ako gulicka v krku a ja som prav epila dzus a hned som sa nalakala ze ci som neprehltla nieco ak bolo v pohari.. mam problem z dychanim .. nevladzem nic. Stale chcem len spat. Mam priblem sa rano zobudit. Neustale som unavena.. a mam strasne zlu kratkodobu pamat... prosim pomozte mi niekto ak mate skusenost

SimPatrik

Ahoj . Tiez mi bola cca pred dvomi mesiacmi diagnostikovana tetania u neurologicky . Naridena liecba oddych a uzivanie magne b6 forte plus spitomin ktory neuzivam lebo mi nebolo z neho najlepsiie .. takze uz dva mesiace beriem magne b6 forte a ze by mi bolo lepsie ? Myslim ze ani nie . Sice som vyslovene tetanicky zachvat nemal ale stavy uzkosti aspon raz sa den najhorsie je to vecer zaspavam pred TV unava tras navali tepla guca v hrdle . Tiez mi vadia priestori kde je vela ludi a hluk atd . Snazim sa tieto priestori ale na vzdor navstevovat a prekonavat to . Dokonca som PN pretoze si nedokazem predstavit chodit do prace s takymito stavmi :/ antidepresiva brat nechcem vysetrenia mi noli robene len neurologicke a odber krvi no zajtra mam navstivit svojho lekara a asi budem ziadat CT boleria a mozno aj antihystaminovu . Neviem . Mne sa to nezda ze tetania vznikne len tak z nicoho

grill

Pred piatimi rokmi som sa s tetaniou liečila u doktorky Albertovej, je to psychologička. Ano, sú to nepríjemné stavy ale dostať sa z toho dá. Mám už štyri roky pokoj. Antidepresíva som neužívala, len prírodné lieky.Teraz som už štvrtý mesiac tehotná a som úplne fit. Nájdi niekoho podobného vo svojom okolí kto ti pomôže, neviem odkiaľ si.

mickey21

daj si urobit test na histaminovu intoleranciu, ma podobne priznaky ako tetania a nema to zo psychikou nic spolocne...

Urcitee

Určite to doktori poradili Magnézium najlepšie B6 a ak ti to nepomôže tak jedine psychiater ... Nehovorí sa to ľahko ale tak to je pretože tento stav je spojený so psychikou