Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Oplatí sa ešte v dnešnej dobe manželstvo?

Príspevok v téme: Oplatí sa ešte v dnešnej dobe manželstvo?
logic2555

Myslíte si, že v dnešnej dobe sa ešte oplatí manželstvo? Má to nejaký zmysel (okrem úradných/finančných výhod)?

Vidím to všade ako sa vzťahy a manželstvá rúcajú ako domy z kariet. Známi, kamaráti, iní ľudia. Je toho tak veľa že až ma to desí. A to boli vzťahy pri ktorých by si človek povedal, že títo dvaja sa naozaj našli a že nikdy by si neublížili, vzťahy, ktoré vyzerali a aj boli doslova dokonalé, z ničoho nič spadnú a rozbijú sa.

Strácam nádej že manželstvo je inštitúcia trvalého vzťahu až do smrti. Má vôbec cenu investovať toľko peňazí do toho? Toľko peňazí, energie a času do nejakého cirkusu, ktorý sa aj tak skončí? Šak tie manželstvá dnes nevedia vydržať ani 10 rokov ak vôbec..

Čo sa to stalo? Je to tou rýchlou dobou? Je to tou prílišnou slobodou čo máme? Lebo kedysi sa žilo tak že človek vyštudoval, našiel si prácu a v tej práci pracoval až do dôchodku, mal dom, mal rodinu a žil síce skromný ale šťastný život.. dnes je zázrak ak človek vydrží v nejakej práci viac ako 10 rokov. Myslíte že toto sa premieta aj do vzťahov? Dnes je aj veľa príležitostí na neveru a rozviesť ja jednoduché ako mávnutie prútikom.

Čo si o tom myslíte? Ako k tomu pristupujete vy? Je tu niekto v manželstve? Ako sa vám žije? Ako si myslíte že to dopadne? Počítate s tým že sa v budúcnosti niečo stane a že sa rozvediete alebo veríte že spolu vydržíte byť si verní až do samého konca?
Podľa mňa manželstvo dnes už nemá žiadny význam a uzatvára sa len kvôli výhodám, ktoré z neho plynú pre nás a pre naše deti... potom sa ľudia rozvedú a stretávajú sa deťmi a zároveň majú nových partnerov.. je mi z toho na grc :/

Lollka

Dnes su ludia uplne ini ako kedysi, nemaju zaujem riesit problemy a pri prvom sa rozvedu. Casto ani nepotrebuju problem na to aby sa rozviedli, staci ze stretnu niekoho mladsieho, krajsieho a neokukaneho. Ale nie vsetci, stale su aj vztahy a manzelstva co vydrzia. Treba si vsimat aky ma k tebe partner vztah a ako pristupuje k rieseniu problemov. Ci je sebecky zalozeny a vela klame, ci sa obzera za kazdou suknou.

Lucijaj

Manželstvo je len o tých dvoch konkrétnych ľuďoch... o tom ako oni sami ku vzťahu/manželstvu pristupujú. Nie je to o spoločnosti.. To, že sa ľudia v okolí rozvádzajú neznamená predsa, že sa rozvediem aj ja, či ty alebo ktokoľvek iný. Znova sa zopakujem - ide o konkrétnu dvojicu.

Ľahko sa nadáva na dnešnú dobu. Je v nej veľa zla... v mnohých oblastiach je toho zla viac ako kedysi, v mnohých je ho zas menej. A vzťahy? Myslím si, že kedysi sa tak málo ľudí rozvádzalo hlavne preto, že bol okolo rozvodu väčší humbuk. Tak ľudia radšej prežívali v nefungujúcich manželstvách. Dnes sa rozvod berie ako normálna vec, a preto ľudia nemajú dôvod zotrvávať v niečom čo je nefunkčné kvôli spoločnosti alebo kvôli tomu "čo by ľudia v dedine povedali". Aj keď je na druhej strane pravda, že vtedy mali asi väčšiu snahu "pokazené opraviť", teraz mnohí radšej "pokazené vyhodia a kúpia nové" (ale ja si aj tak myslím, že vyzretí jedinec aj napriek jednoduchosti rozvodu má snahu a tendenciu bojovať za manželstvo, snahu "opraviť" ak je tam niečo "pokazené")

Ja verím, že manželstvo môže vydržať až do smrti. A sama sa v tej starobe vidím so svojim súčasným mužom. Je zbytočné depkáriť a lamentovať nad dnešnou dobou, nad dnešnou rozvodovosťou. Radšej treba využiť energiu do vzťahu/manželstva. Na stabilitu manželstva mám dosah v prvom rade ja a môj muž, žiadna dnešná doba... Manželstvo určite zmysel má - ale je dôležité vybrať si na to skutočne toho "pravého"/"pravú", byť si tým krokom istý (dostatočne dlho sa poznať, atď atď) a brať to skutočne vo svojom vnútri v súlade s myšlienkou "v dobrom, aj v zlom"...