Oplatí sa ešte v dnešnej dobe manželstvo?

Príspevok v téme: Oplatí sa ešte v dnešnej dobe manželstvo?
logic2555

Myslíte si, že v dnešnej dobe sa ešte oplatí manželstvo? Má to nejaký zmysel (okrem úradných/finančných výhod)?

Vidím to všade ako sa vzťahy a manželstvá rúcajú ako domy z kariet. Známi, kamaráti, iní ľudia. Je toho tak veľa že až ma to desí. A to boli vzťahy pri ktorých by si človek povedal, že títo dvaja sa naozaj našli a že nikdy by si neublížili, vzťahy, ktoré vyzerali a aj boli doslova dokonalé, z ničoho nič spadnú a rozbijú sa.

Strácam nádej že manželstvo je inštitúcia trvalého vzťahu až do smrti. Má vôbec cenu investovať toľko peňazí do toho? Toľko peňazí, energie a času do nejakého cirkusu, ktorý sa aj tak skončí? Šak tie manželstvá dnes nevedia vydržať ani 10 rokov ak vôbec..

Čo sa to stalo? Je to tou rýchlou dobou? Je to tou prílišnou slobodou čo máme? Lebo kedysi sa žilo tak že človek vyštudoval, našiel si prácu a v tej práci pracoval až do dôchodku, mal dom, mal rodinu a žil síce skromný ale šťastný život.. dnes je zázrak ak človek vydrží v nejakej práci viac ako 10 rokov. Myslíte že toto sa premieta aj do vzťahov? Dnes je aj veľa príležitostí na neveru a rozviesť ja jednoduché ako mávnutie prútikom.

Čo si o tom myslíte? Ako k tomu pristupujete vy? Je tu niekto v manželstve? Ako sa vám žije? Ako si myslíte že to dopadne? Počítate s tým že sa v budúcnosti niečo stane a že sa rozvediete alebo veríte že spolu vydržíte byť si verní až do samého konca?
Podľa mňa manželstvo dnes už nemá žiadny význam a uzatvára sa len kvôli výhodám, ktoré z neho plynú pre nás a pre naše deti... potom sa ľudia rozvedú a stretávajú sa deťmi a zároveň majú nových partnerov.. je mi z toho na grc :/

SomSvetlo

Takze veselo do toho. Manzelstvo je skvely zaklad pre deti mali by vidiet ako sa ma spolunazivat (drobne nezhody pravidla funkcnost tolerancia) ale.... vzdy je sakra neake ale... pozrime sa na dnesnu dobu kazdemu sa vstepuje od malinkateho mala aky je vinimocny jedinecny a odrazu ked pride realita jedine co ostane je vnutorne presvedcenie ze ste skvely (nafuknute EGO ) a co to ma spolocnene z manzelstvom? Jednoduchu vec tam nemozes byt ty ako jedine ale vy ako par a tu je problem . pretoze kedisy boli jasne urcene teda priblizne urcene pravidla hry (muz zivitel tazko pracujuci a zena vychova deti starostlivost o deti obe funkcie spojene s uctou k praci toho druheho). Dnes same keci o rovnopravnosti mužov a žien a hlupe feministky bijuce sa do prs a neuvedomujuc si ze vlastne nikdy nebudu obe pohlavia rovnocenne vzdy bude rozdiel na jednu ci druhu stranu (ano neuverite ale na svete boli aj matriarchalne zoskupenia). kedze ludia idu do manzelstva lebo to obaja chcu , to znamena je to rozhodnutie kazdeho z nich , zial vacsina ludi nie je intelektulne tak daleko aby domyslela dosledky toho rozhodnutia nehovoriac o potomstve ktore si to najviac odnesie a co je horsie naberie tu skusenosti cim v zasade len posunie tu hranicu absurdity dalej(zial deti uplne kopiruju chovanie rodicou, to znamena ze aj k rozvodu sa budu stavat ako niecomu uplne beznemu) zlom je v tom, ze ked sa vezmete uz musia byt vsetky rozhodnutia brane ako my a nie ja. Vzhladom na vacsinu naroda, ktora povedzme si uprimne nie je clenom menzi (mam dojem ze hovorim cca az o 90% slovenskeho naroda a to ale nemyslim v zlom aj jednoduchy clovek moze byt dobry clovek), sa zial institut rodiny a spolupatricnosti postupne vytraca. takze aby som to zhrnul Manzelstvo : ano pokial je premyslene a podriadene vychove deti, niet lepsej veci. Manzelstvo v dnesnej dobe: Ak sa najde par vz tych desiatich percebt moze byt ale realne moc tomu sancu nedavam (pokial to neskonci rozvodom tak jeden druheho zlomi a preberie iniciativu). Takze ak mas rada hazard veselo do toho (i ked chudence deti) ak chces byt moderna zabudni na to (ved si vynimocne a mozes co chces) ci jedna alebo druha moznost pre vsetkych Som Svetlo ja

Cus38P

Manzelstvo by pre mna znamenalo velmi vela. Vies zatial kym ma clovek len frajera tak sa s nim moze rozist hoc kedy..ale rozvadzat by som sa uz nechcela. Chcem toho cloveka najprv spoznat a vediet aky je..a az potom sa vrhnut do toho.. :-D ale aktualne ma take netrapi. Ja neriesim chlapov. Mala som vztahy ked to nefungovalo tak logicky nie sme spolu. Nie som zavisla na chlapovi. Aktualne som na tom tak ze mam kamarata s ktorym spavam. Hravame sa spolu pocitacive hry co je super zabava..kukame filmy..pre mna je to zazitok. Kedze doma nekukam tv a nehram sa hry. Je kopec srandy :-) ale nie sme spolu. Co mi vobec nevadi. Mam ho rada. A nevadi mi ked si najde inu zenu. A jemu nevadi ked si niekoho najdem. Alebo tak. Je to o dohode. A mam aj dalsieho kamarata s ktorym chodim na vylety kade tade. Je to tiez super kamarat. A samozrejme ani jednemu neklamem. Vedia ako to mam. A ani jednemu nerobim nadeje a neklamem. Klamat by som v tom nemohla. Ale jednoducho mame sa radi. Vedia o mne hoc co. Tak ako ja o nich. Mam ich rada. A nech su stastni a najdu tu dokonalu zenu ;-) A zalezi len casom koho budem milovat. Zatial neriesim som mlada a este neviem co chcem. Mam pred sebou skolu. Chcem si najprv zariadit zivot. Az potom budem riesit nieco viac.

tebenie

uz len kvoli tomu ako si polozila otazku v nadpise je jasne ze tebe sa to neoplati. Pozeras na manzelstvo ako na nieco z coho ti ma nieco kvapnut. Na vztahu, ci uz v manzelstve alebo bez neho, treba stale pracovat. Papier ti nic negarantuje. Ide len o to ci ten papier chces alebo nie.

Sismiesny

Pilcuk, už si otravný s tou tvojou zakomplexovanosťou voči ženám. Ty si mal naložené v gatiach až tak, že si nikdy v svojom veku ani len bozk nedostal a ideš tu ryť do žien, ktorých sa pomaly až bojíš a išiel si sa zosypať keď si mal ísť so ženou čo i len obyčajne von. Si smiešny

Pilcuk

Samozrejme, že neoplatí. Dôvodom toho, prečo kvalita a trvanlivosť dnešných manželstiev je nižšia ako u potravín z TESCA, je ten, že sú zväčša postavené na túžbe žien po dokonalom, bohatom princovi na ... a tak nemožno očakávať, že dnešné páry spolu zostárnu. Stačí sa teraz poobzerať všade naookolo, na tie mladé páry, hned je vidno tú falošnú lásku (zo strany žien/dievčat), t.j. usmiatý chalan obimajúci dievča s kyslou tvárou a pravú lásku k jeho autu a mastnému vreckovému od rodičov...To nemá budúcnosť...

thesingleladie

Ja som bola dvakrát zasnúbená, ale nejak som sa potom zľakla. Nejak podvedome som sa asi bála konca, rozvodu atď. Teraz mám už cez tridsať a niekoľko rokov som bez partnera. Dôvod? Zvykla som si žiť sama, a neviem či by som ešte nejakého partnera chcela. Tiež vidím v okolí samé rozchody, rozvody, moje spolužiačky a kamosky aj s deťmi sa rozvádzajú, zomieraju.... Ako ono je to o uhle pohľadu, zas poznám aj veľa šťastných párov ale treba si uvedomiť že nič v živote nieje trvalé, ani partnerské vzťahy. Vždy všetko skončí, a tí čo zostávajú spolu cez 50-70 rokov obdivujem. Buď pochopili tajomstvo tolerancie a bezpodmienečnej lásky alebo sú spolu lebo sa to "patrí" :) takže tak, môj názor

sob rudolf

Manželstvo "sa oplatí" v každej dobe. Ibaže dobré manželstvo je aj, ak nie najmä o námahách, obetách, povinnostiach, záväzkoch atď. A to nie každý dá. Ak by bolo manželstvo stále zábavné, vzrušujúce, totálne bezbolestné a plniace každé prianie, rozvádzal by sa málokto. Ale tak to nie je a to bežný sebec nezvládne, tobôž dvaja v jednom chomúte.