Ako zmenit myslenie

Príspevok v téme: Ako zmenit myslenie
klasik44

Dobry den.

Som 37 rocny chlap, slobodny, bezdetny, pracujem v zahranici, financne zabezpeceny, no vcelku sa mam fajn, no dost ma trapi a komplikuje mi to zivot, ze co si o mne ludia myslia, trapi ma ze mi zavidia( ta zavist je asi najhorsia), trapi ma ze ma ohovaraju, trapi ma, ze som nikomu nic zle nespravil a aj tak z tych dotycnych ludi necitim nic dobre, ze len zazeraju a ozvu sa jedine ked sa k nim prihovorim ja ako prvy .
Som dobrosrdecny clovek, ktory pomoze o polnoci a by sa rozdal a dal aj posledne, no bohuzial sa mi to nijako nevracia, skor naopak..
Som urcite citlivejsia povaha s trochu mansim sebavedomim a aj preto si to asi vsetko pripustam a uvedomujem, no a potreboval by som sa z toho oslobodit a mat na haku to vsetko co som popisal vyssie a odstranit to z hlavy.
Viem, mozno patrim k psychologovi, no po prve na to nemam cas a po druhe, som si 100% isty a presvedceny o tom ze, niesom na svete jediny clovek ktory s tymito pocitmi bojuje a nevie sa ich zbavit.
Prosim Vas vedel by ma niekto poradit a nejako ma naviest aby som uplne inac uvazoval a hlavne konal a neobzeral sa stale, ze kto co hovori a mysli si o mne, proste konecne byt sam sebou... Dakujem

Mrauka

Budes sa musiet zacat mat rad. Uvedomit si svoju sebahodnotu. Byt trosku sebec, stanovit si hranice, za ktore inych nepustis. Nerozdavat sa prilis, lebo ti to ublizuje. Ublizuje ti, ze si to ini nevazia a neoplacaju rovnakou mincou. To je zial dnes tak, ludia su celi dokadeni z arogantnych ludi, ktorym sa musia vtierat a doprosovat. Placu, aki su ini zli, ale sami si dobro nevazia a skor takych vyuzivaju a znevazuju.
Alebo byt dobrym aj nadalej, ale necakat nic a nic dobre.
Jednoduchsie: ak chces prezit v tomto svete bud sa prisposobis a stanes sa takym, aki su ini, alebo sa s tym zmieris, ze je to dany fakt.
Cloveka to nici. Hlavne, ak je siroko daleko jediny taky.

Majka15

Práve preto že by si aj rozdal asi u ľudí nevzbudzuješ rešpekt. Preto ti skáču po hlave.
A kto ťa ohovára a závidí ti, keď pracuješ v zahraničí? Asi pracuješ a žiješ medzi nejakými blbcami.
Ak chceš zmeniť myslenie, tak si kúp nejakú knihu na podobnú tématiku, ktorá sa zaoberá kognitívno-behaviorálnou terapiou. Nájdi si nejakého dobrého autora alebo osobnostného kouča, ktorý ti bude najviac vyhovovať.

Pilcuk

Zjavne trafená hus zagágala, preto reaguje tak, ako reaguje. Ale mňa takýmto primitívnym príspevkom určite neurazí...