Neustále robím to, čo nechcem, čo ma nebaví, čo mi odoberá energiu - aj vy to tak máte?

Príspevok v téme: Neustále robím to, čo nechcem, čo ma nebaví, čo mi odoberá energiu - aj vy to tak máte?
gloriola

Ahojte, mám 22...no myslim, že z nadpisu je to jasné. Neustále si len plnim povinnosti (ako prave dopisanie bakalarky, potom chytro brigada, potom zas škola, stale mysliac na nedostatok financii, na zdravie čo mi rapluje a iba peniaze chybajuce k vyriešeniu 95% mojich problemov, na lasku ktoru neviem najsť, potom ktoviekam praca zas) celý môj život je len o neustalych nekončiacich povinnostiach, ktoré ma ani trocha nebavia. Uniká mi z neho akýkoľvek zmysel či radosť. Žijem na dedine, tu som i vyrastala, nemám žiadnu kamošku s ktorou by som sa mohla uprimne porozpravat alebo sa jej zveriť, na druhý deň by to vedeli všetci a moja rodina je v tomto rovnaka. Veľmi som sa uzavrela do seba. Spoločnosť nema rada ľudi ako ja. Hoci viem hrať štastie naoko.

Myslím, že sa tak citim preto, že ja sama som hodnotená a pre spoločnosť, rodinu i iných ľudí hodnotná len pre to, čo som dosiahla, v čom som uspela, čo som UROBILA. Teda iba pre moje výkony. A ak sa nahodím, tak len pre môj vzhľad.

Nikto ma nevie mať rád len tak, pre to, kto som, aká som, bez podmienok. Je to hrozný pocit. Ťažko sa s tým žije, no odvahu vziať si život nemám.

Ak to niekto cíti podobne, ako sa s tým vysporaduvate vy?

uuleuskauu

Tento problem je riesitelny, len si jeho riesenie ziada trpezlivost. Skolu treba dokoncit, aby bolo vzdelanie. Potom je lepsia uplatnitelnost, da sa najst praca s lepsim platom ako bez vysokej skoly. A aj v normalnych inteligentnych kolektivoch bez primitivnych intriganov. V primitivnych robotach inteligentny a sikovny clovek pracovne neprezije, obzvlast ak je to este aj pekna a stihla zena - kolketiv ju ma vcelku rád, ale jak na potvoru sa v kazdom kolektive najde jedna mrcha intriganska, ktora je psychicky nevyrovnana, nezrela na pracu v kolektive medzi ludmi a profil takejto osoby vyzera najcastejsie takto: stara, skareda, tucna, 0 az 5 rokov do dochodku, nesikovna, leniva, tarbava, hlupa, nedbajuca o seba a smradlava, ktora sikovnym, usilovnym, obratnym, mudrym, peknym a mladym inteligentnym, dbajucim o seba a vonavym, bezdetnym dievcatam/zenám zavidi to, co ona sama nema, plus v nich vidí konkurenciu, z ktorej ma tak obrovsky strach, ze o nich intriguje a to aj za predpokladu, ze ona je "malá séfka" povinna pravdivo informovat velkeho sefa, ktora pracovnicka ako robi. Ked si velky, ktoremu ide o dobro firmy, sam neskontroluje a neohodnoti pracovnicky, ale da na intriganske reci "malej sefky", tak sam taha svoju vlastnu firmu do problemov a sraciek, lebo sikovni a inteligentni pracovnici by mu boli z financnej stranky prospesnejsí, takze dovera sa tu nevypláca - velkí séfovia by sa mali riadit heslom CO SI CLOVE SAM NEUROBI, TO NEMA!
PO PRVE: Dokoncit skolu.
PO DRUHE: Najst si pracu (ked to ide s dobrym platom na Slovensku, tak super, ked nie, tak skusit zahranicie nech by aj)
PO TRETIE: Teoreticky taky medziclanok, ktory by mohol pomoct tvojej psychike - prerusit studium na rok, odist si zarobit do zahranicia, ale po navrate skolu bezpodmienecne dokoncit.
PO STVRTE: Po dosiahnuti predchadzajucich cielov sa bezpodmienecne odstahovat od rodicov, z dediny prec, do podnajmu. To prostredie tam nema na teba dobry vplyv, lebo na dedinach byvaju ludia domyslavi, klebetni a ked sa nieco o tebe dopocuju, tak si este k tomu pridaju a nepravdive siria dalej - to sa ti nepaci, vsak komu by sa aj?
.....kazdopadne praca v inteligentnom kolektive nebude taka hororova, ako som vyssie popísala, co zazívaj v primitivnych robotach ja. Dokonca zvazujem VS studium po 40tke dialkovo, len nech sa vymanim uz konecne z tohto zacarovaneho kruhu. Takze dat ti radu DOKONCIT SKOLU ma svoje opodstatnenie, ma svoj zmysel. Teoreticky by sa mohlo stat, ze aj v inteligentnom kolektive budes ty ta najsikovnejsia, najschopnejsia najrychlejsie sa zaucit a bude sa na teba intrigovat aj tam, ale tato pravdepodobnost je omnoho mensia ako pravdepodobnost, ze sa ti to stane v primitivnych robotach, kde rozdiel medzi tvojou sikovnostou a ich neschopnostou je priepastný, obrovský, neuveritelne velký, az do ocí bijúci, zarázajúci.
......a potom bude aj dobra robota, aj dobry plat a skoncia financne suchoty. Terajsie problemy budu vyriesene. Sice to neznamena, ze by sa potom nemohli dostavit problemy ine, ale predsa len uz to najhorsie budes mat za sebou.

suicidal03

Mám to nejak podobne ako ty, s tým rozdielom že už pracujem a žijem sama. Vieš ono nieje na tom nič divné ani zvláštne že to necítis tak ako väčšina ľudí, zaradiť sa do spoločnosti a plniť požiadavky okolia. Je to len a len tvoj život, viem, je ľahké vravieť ži si ho podľa seba, ale ešte musíš asi prekonať pár prekážok aby si pochopila že nikto a nič ťa neucini šťastnou, to čo hľadáš mimo seba je len v tebe. Ľuďom nikdy nevyhovies a ani sa nezavdacis, takisto ak ťa má niekto skutočne rád tak tá má rád aj s chybami, to je tá bezpodmienečna láska. Dovoľ si byť smutná, osamelá, šťastná aj nešťastná. Prijmi to že áno si trošku iná ako ostatní, ale tým si originalnejsia. To že musíš po škole na brigádu a z brigády späť do školy to tiež nepotrvá večne. Môžeš si spraviť nejaký plán, čo po škole, napríklad niekam vycestovať, pomaličky si našetriť a pod. Držím palce

rasto212

Tak v tom máš pravdu, ale to sú všetko veci, ktoré sa dajú zvládnuť postupne, tiež nezarábam vela a idem na to všetko postupne... Haaha, teraz akurát platím ten spomínaný strojček na zuby :) Všetko sa to dá, ale chápem, je to nudný kolobeh a tiež ma to nebaví.. Ja by som sa najradšej odstrelil dakam na mesiac, alebo aspoň na dáku farmu do Austrálie alebo USA, kde by mi dali za prácu nažrať a bývať a bol by som spokojný :D

Suzie174

Na tvojim mieste by som skusila pockat. Lebo zivot je ako hojacka. Teraz si dole..mas problemy, si sama, zavalena povinnostami. Ale aj to prejde. Trpezlivost ruze prinasa.
Dorobis skolu, najdes si pracu, zarobis peniaze, prestahujes sa, spoznas ludi,lasku.
Uvidis ze aj toto tazke obdobie prejde. Skus si ked tak vybavit sedenie u psychologicky a zver sa jej.. Drzim ti palce

gloriola

rasto: presne tak, lebo všetky problemy suvisia s mojim zdravím, sebavedomim a tužbe po pokoji, ktorý nemam pokial študujem a som nutena žiť v rodičovskom dome, kde je samá faloš a ohovaranie. Ale mám tu aspon vlastnu izbu a ticho, ak sa do nej zavriem. Preto nie som na intráku, lebo mi vadi hluk pri učeni a to, že by som nemala také sukromie.

Čo by vyriešili peniaze?
-problemy so zdravim - lepšia strava, pomocky, vyživove doplnky
-krasa - strojček na zuby, môcť si dovoliť častu dentalnu hygienu, krajšie oblečenie
-byvanie - bola by som sama a mala od všetkých pokoj

Zvyšných 5% čo by nevyriešili ani peniaze, je tá láska, to nájdenie osoby, kt. ma bude mať rada bez podmienok, pre to, kto som.

rasto212

Prachy nemám ani ja, ale nie je mi jasné, kebyže ich máš, tak takmer všetky problémy by boli vyriešené či ako?

Najčítanejšie články