Tento problem je riesitelny, len si jeho riesenie ziada trpezlivost. Skolu treba dokoncit, aby bolo vzdelanie. Potom je lepsia uplatnitelnost, da sa najst praca s lepsim platom ako bez vysokej skoly. A aj v normalnych inteligentnych kolektivoch bez primitivnych intriganov. V primitivnych robotach inteligentny a sikovny clovek pracovne neprezije, obzvlast ak je to este aj pekna a stihla zena - kolketiv ju ma vcelku rád, ale jak na potvoru sa v kazdom kolektive najde jedna mrcha intriganska, ktora je psychicky nevyrovnana, nezrela na pracu v kolektive medzi ludmi a profil takejto osoby vyzera najcastejsie takto: stara, skareda, tucna, 0 az 5 rokov do dochodku, nesikovna, leniva, tarbava, hlupa, nedbajuca o seba a smradlava, ktora sikovnym, usilovnym, obratnym, mudrym, peknym a mladym inteligentnym, dbajucim o seba a vonavym, bezdetnym dievcatam/zenám zavidi to, co ona sama nema, plus v nich vidí konkurenciu, z ktorej ma tak obrovsky strach, ze o nich intriguje a to aj za predpokladu, ze ona je "malá séfka" povinna pravdivo informovat velkeho sefa, ktora pracovnicka ako robi. Ked si velky, ktoremu ide o dobro firmy, sam neskontroluje a neohodnoti pracovnicky, ale da na intriganske reci "malej sefky", tak sam taha svoju vlastnu firmu do problemov a sraciek, lebo sikovni a inteligentni pracovnici by mu boli z financnej stranky prospesnejsí, takze dovera sa tu nevypláca - velkí séfovia by sa mali riadit heslom CO SI CLOVE SAM NEUROBI, TO NEMA!
PO PRVE: Dokoncit skolu.
PO DRUHE: Najst si pracu (ked to ide s dobrym platom na Slovensku, tak super, ked nie, tak skusit zahranicie nech by aj)
PO TRETIE: Teoreticky taky medziclanok, ktory by mohol pomoct tvojej psychike - prerusit studium na rok, odist si zarobit do zahranicia, ale po navrate skolu bezpodmienecne dokoncit.
PO STVRTE: Po dosiahnuti predchadzajucich cielov sa bezpodmienecne odstahovat od rodicov, z dediny prec, do podnajmu. To prostredie tam nema na teba dobry vplyv, lebo na dedinach byvaju ludia domyslavi, klebetni a ked sa nieco o tebe dopocuju, tak si este k tomu pridaju a nepravdive siria dalej - to sa ti nepaci, vsak komu by sa aj?
.....kazdopadne praca v inteligentnom kolektive nebude taka hororova, ako som vyssie popísala, co zazívaj v primitivnych robotach ja. Dokonca zvazujem VS studium po 40tke dialkovo, len nech sa vymanim uz konecne z tohto zacarovaneho kruhu. Takze dat ti radu DOKONCIT SKOLU ma svoje opodstatnenie, ma svoj zmysel. Teoreticky by sa mohlo stat, ze aj v inteligentnom kolektive budes ty ta najsikovnejsia, najschopnejsia najrychlejsie sa zaucit a bude sa na teba intrigovat aj tam, ale tato pravdepodobnost je omnoho mensia ako pravdepodobnost, ze sa ti to stane v primitivnych robotach, kde rozdiel medzi tvojou sikovnostou a ich neschopnostou je priepastný, obrovský, neuveritelne velký, az do ocí bijúci, zarázajúci.
......a potom bude aj dobra robota, aj dobry plat a skoncia financne suchoty. Terajsie problemy budu vyriesene. Sice to neznamena, ze by sa potom nemohli dostavit problemy ine, ale predsa len uz to najhorsie budes mat za sebou.