Ktory gainer je zdravsi?

Príspevok v téme: Ktory gainer je zdravsi?
Wondering

Zdravim, Scitec vyraba tieto dva gainery - Volumass 35 a Volumass 35 Professional. Jeden co sa tomu venuje povedal, ze Professional ma komplexnejsie sacharidy a teda by mal byt zdravsi, ale ten obycajny ma 24 g sacharidov a z toho 1,8 g cukrov, Professional ma 22 g sacharidov a z toho 10 g cukrov. Tak ako moze byt Professional zdravsi, ked podla vsetkeho obsahuje ovela viac cukrov a menej zlozitych sacharidov? Dakujem.

0v3cka

odkedy je cukor nezdravy? Inak bez gaineru si vystacis. Kulturisti ho nazyvaju aj drahy cukor. Ak niesi profik tak je ti to aj tak naprd...

Apokryft

Ok.vločková story..
Najlepšie a najzdravšie vločky jedia naozaj (bukovský,a iný )čiže natural vločky+stévia+škorica zaliate horúcou vodou.
Ja si kúpim také tie zo suš ovocím a zalejem mliekom necham naboptnať hodinu min40 min.Je to chutné žiadny grc niekedy si dam do toho jednu odmerku proteinu 75-80% čiže 18 g bielkovin plus približne 20g bielkovin z mlieka a vločiek z toho vydržím 4 hodiny a to mám niečo pod 100.kg
Môžeš si dať aj naturalne pomiešat s tímy ochut podľa chuti nejak to netreba preháňať.zbytočnne sa obmädzovať ked nejde o nič.Ja v pohodelete udržiavam tuk na prijatelnej hladine a to nemam nikdy pod 90 kg.Pozor ja som uz v str veku.

Apokryft

Myslím že som to čítal keď vyšiel.O pomalom uvolňovaní.......Nechce sa mi nejako veľmi o tom študovať lebo gainery su pre tenagerov ci ako sa to píše.A myslím že čo je zdravšie je tiež na dlhú diskusiu.Jesť veľké množstvo bielkovín nieje zdravé a ja to robím desiatky rokov.Cukry a biela múka sú veľmi zlé tých sa stránim roky.Krajec chleba mam na týždeň .

Wondering

Cisty protein je najlepsi, ale chudy clovek sa bez gaineru nezaobide. Ako vies prosim ta, ze v Professionali sa sacharidy uvolnuju pomalsie? Ale aj tak ked je v obycajnom viac oligo a polysacharidov nez monosacharidov, tak obycajny by mal byt zdravsi nie?

Apokryft

Keď si ráno zjedol dve salámové žemle na obed tvaroh ideš cvičiť po tréningu si daj profesionál a minimálne jeden pred spaním kedže na večeru boli vajíčka.Ale ja keď si ráno dám vločky na obed ryžu po tréningu banán gainer nepotrebujem lebo po tréningu idem zase ryžu samozrejme protein mäso atď.,ale pre ilustráciu.

Apokryft

Príklad:Niekto drží dietu na zemiakoch(kulturistickú dietu)
Lebo zemiaky obsahujú na množstvo menej sacharidov.
Ale napr ryža je pre väčšinu športovcov viac preferovaná aj ked obsahuje viac sacharidov ,Ale ale uvolňujú sa pomalšie.Všetko je to o tom koľko a čoho denne zješ .Ppdľa toho sa volia doplnky výživy .Preto sa volajú doplnky lebo dopĺňajú stravu!!!

Apokryft

Neuznávam síce gainery ,lebo súto zbytočne vyhodené peniaze.To je len názor nič viac.PREČO radšej neinvestovať do kvalitných bielkovín.Veď sacharidy získaš lahšie na pokrytie celodenného množstva ako napr .ja potrebujem denne min.200g bielkovín deleno 35-40 to je 5 kvalitných jedál alebo 4 kvalitné a jeden protein .A odppveď v profesionale su sacharidy pomaly uvolňujúce tak nezvýșia nežiadúco krivku glykogénu.Polopate ?Každý doplnok výživy má svoje opodstatnenie a využitie.V obyču si dáš možno menej g.ale máš to hneď v krvi a doplníš glyko v krvi.V profes.mas siceserver viacej ale vstrebáva sa ppstupne....