Čerstvo som ukončila školu a chcela by som ísť pracovať niekde to zahraničia. Doteraz som pracovala popri škole len na Slovensku a chcela by som teraz skúsiť túto spoločnosť lebo ma zaujali jej ponuky. Máte niekto skúsenosť s touto spoločnosťou?
OTTO WORK FORCE - skúsenosti
preco neodides z takejto prace, kde je vsetko zle?
Som v NL a som cez agentúru Ottoworkfoce.. ubytovanie samá pleseň zle sa dýcha a matrace ako keby sa tu niekto pozabíjal špinavé všetko, toaleta spoločná niekde aj sprchy, a o robote ani nehovorím, samí poliaci ani jeden normálny samozrejme koordinátorka nás vypina ked jej voláme, nikoho nezaujima že vy ste v skúšobnej dobe musíte robiť ako robot už po týždni, som tu tretí týždeň každý týždeň niekde inde.. práca sa nedá naučiť keď vás prehadzujú ale požadujú aby ste prácu zvládali ako keby ste tam robili v kuse rok po týždni. Máte dve ruky a musíte požívať obidve neni šanca aby ste na pár sekúnd oddýchli. Firma Vetipak je o Poliakoch a práci v ktorej musíte nonstop makať. Neodporúčam vôbec radšej skúste niečo iné.
Ja som pracovala cez Otto v Holandsku skoro dva mesiace, chcela som ist na leto do zahranicia aj si zarobit. Agentura sama o sebe podla mojho nazou funguje velmi chaoticky a vo vela veciach tam maju strasny bordel,vela kolegov vravelo a a jaj z vlastnej skusenosti mozem povedat ze agentura dost oj*bava na vyplate.NIektore veci boli celkom fajn, ako napriklad praca ktora sama o sebe nieje velmi narocna.Ubytovanie vsak uz je ina kapitola, nie vsetky hotely su take stare ako ten v ktorom sme byvali my ale nas bol dost zly. Na zaciatku bola izba v zlom spinavom stave, sami sme si museli po prichode upratat.Po odchode sme izbu nechali v lepsom stave ako ked sme tam prisli a nasledne nam prisla 80 eur pokuta za 'znicenu izbu'. Dalej, velmi zle sa komunikovalo s nejakou kompetentnou osobou, cokolvek sme potrebovali vybavit alebo zistit, nikto nebol ochotny. Ledva dostanete kontakt na niekoho kompetentneho, ste vzdy vo vsetkom sami na seba a nemate sa ani komu stazovat ked sa vam nieco nepaci. Velmi dolezite je tiez spomenut, ze skoro vsetko je v polstine.Pre poliakov ktorych tam pracuje milion je to mozno super ale co mna velmi zarazilo je, ze agentura ktora funguje aj na slovensku tam nemala NIKOHO kto by hovoril po slovensky, no co viac ANI PO ANGLICKY, Koordinator hotela sa hned uz pri ubytovani odmietol rozpravat po anglicky a info ohladom ubytovania a prace ci transportu do prace vam v pohode odrapoce v polstine a caka ze vsetko dokonale hned pochopite.S vyplatami to bolo takisto hrozne, chodili nam sice tyzdenne ale zakazdym ina vyplata. Vyplatu som si nevedela nijako ani predpokladat ani porovnat s rovnako starymi studentami s rovnakym poctom odrobenych hodin, od coho vsetkeho sa vyplata udajne odvija.Napr. dve dievcata, rovnaky vek, obe studentky, pracovali sme cely tyzden kazdyb den spolu rovnaky pocet hodin. Vyplata potom ale vyrazne odlisna z neznamych dovodov, jednej strhnu 50 eur za ubytovanie, druhej nic....katastrofa. Koordinatori neochotni riesit problem, ak sa za seba bijete a chcete riesit, jednoducho vam nebudu zdvihat telefon.. Ocenujem Holandsko ako krasnu krajinu, lokalita ubytovania bola tiez super, pobrezne mesto s plazou blizko hlavneho mesta. Pre zaujemcov o ci uz docasny alebo trvaly pracovny pomer, agenturu Otto Work Force URCITE NEODPORUCAM!!! nestoji to ani za tie nervy ani za tie peniaze...
ahoj, ja sa chystam do zahranicia tento mesiac ak sa podari vybavit... s kamosom ideme cez europersonnel agenturu. Od tych co cez nu isli, tak boli spokojni. Co mali v zmluve, to aj dodrzali. Vela stastia
Myslím že už nič iné som tam okrem ubytovania neplatila. Tusim nám tam stiahli niekoľko eur za pracovnú obuv a firemné tričká, ale to až z vyplaty. Dokonca po prvom odpracovanom týždni nám hneď posielali nejakých 50e zálohu na účet.Stravu si hradis sama.Ale zaleží kde chceš ísť, môže sa stať že ak ideš napríklad do Nemecka alebo inde, dajú ťa do nejakej stálej firmy kde budeš robiť vkuse, je to podľa mňa tak trochu aj o šťastí. Ak chces skúsiť tak skús, začiatky sú všade ťažké, no čím viac pracovných skúseností, tým aj lepšie pre teba. To že tam pôjdeš sama, tak toho sa neboj, kopec ľudí ide takto cez agentúru aj sami, a tiež nevedia čo od toho čakať. Ak budeš pracovať každý deň tak sa ti podarí aj niečo ušetriť, ak niesi ten rozhadzovacny typ, nepijes, nefajčis a nedrogujes :D tak veľa šťastia prajem a ako vravievala moja babka: kto sa boji, hovno stojí :) takže hlavne sa nebáť a skúšať
obidve mate pravu,v zahranici je na hovno ked nevies nic robit....
bludnaholandanka:
Tak vela ani neocakavam lebo som pocuvala ako to v takych agenturach. Takze sa tam nerobi stala praca a moze stat ze si ani nic nezarobim ... no obavam sa kedze sa chystam ist sama. Nemam ziadneho partaka ktory by so mnou isiel a moja financna situacia po skole je dost zla. A platia sa tam este nejake poplatky? Lebo zase neoplati sa mi tam ist a prist aj o tie peniaze ktore estr mam
ahoj ja som cez nich bola v holandsku. neocakavaj velmi vela, predsa len je to zahranicie a oni pracovna agentura. byvanie nebolo nejake najkrajsie ale dalo sa. horsie to bolo s pracou, kazdy vecer som chodila pozerat na nastenku, o ktorej mam vyjazd do prace a do akej firmy idem robit. to bol ten lepsi pripad. boli ludia co cele tyzdne neboli na nastenke ani raz, takze nezarobili ani na ubytko a doslova isli do minusu.byvali sme siesti na dome, to bol tiez ten lepsi pripad. mojho znameho prestahovali do ineho mesta, kde byval v nejakom dome, spal na zemi, mal tam zimu atd..
bolo nas tam vela, poliakov, slovakov aj cechov. Pocula som kadeco, ale myslim ze ja som mala stastie na to lepsie ubytovanie, pracu... aj ked moj byvaly priatel si tam velmi stazoval, lebo bol v zahranici prvykrat. a dalsia vec, v praci sa velmi nepretrhol, preto byval menej casto na tej nastenke, cize viac sedel na dome ako bol v praci.
ti co uz maju nieco v zivote preskakane, si vedia vazit aj to malo. V kazdom pripade ist cez nich do Holandska je dobre aspon kvoli sofinummeru, co sa v Holandsku tazsie vybavuje ak nemas nejaku znamost priamo v Holandsku. (neskor mozes hladat pracu na vlastnu past.) ak ides cez agenturu, oni ti to vybavia. Prace som tam robila rozne, hlavne po skladoch, pickovanie tovaru, alebo vykladanie, nakladanie, triedenie.. akurat ubytovanie mi prislo trosku drahe 350e na osobu. no je moznost najst si svoje za lacnejsie, ak ste dvaja, ci traja a ist byvat do podnajmu.treba sa len rozkukat, vypytovat atd. Inac, jazyk tam nebol az tak potrebny, kedze sa dalo dorozumiet polsky, no s anglictinou to je omnoho jednoduchsie, hlavne v praci, ked vidia ze sa s nimi dorozumies. tolko moje skusenosti s nimi