Odborné liečenie pri prejedaní

Príspevok v téme: Odborné liečenie pri prejedaní
Nika7797

Ahojte... Volám sa Nika a mám 20 rokov, 169cm a váhu cez 90kg. Mám veľký problém zo stravovaním pretože sa nedokážem ovládať. Proste nedokážem jesť normálne. Keď som bola mladšia bola som chudá no potom som sa rapídne začala prejedať. Z počiatku to boli len o trochu väčšie porcie no postupne sa to zhoršovalo. No a za posledný pol rok sa už nedokážem vôbec ovládať. Niektoré dni jem normálne jedlá no moje porcie sú ako pre troch. Iné dni zas nejem nič normálne len sladkosti alebo slané pochúťky, často ich striedam hneď po sebe. (čokoláda a za tým čipsy a za nimi hneď zmrzlina a pod. )
A ďalšie dni sú najhoršie, to spájam veľké porcie normálneho jedla s pochutinami. Jem až kým mi nieje zle, doslova až kým mi nie je na zvracanie. No nakoniec vraciam len niekdy, keďže hneď používam šumivé tabletky na žalúdok. A najhoršie na tom je že myslím na jedlo aj keď mi je zle alebo ja tesne po vracaní. Posledné mesiace už chodím spávať s tým že mi nieje dobre a aj sa stým pocitom budím ale aj tak moja prvá ranná myšlienka je na jedlo. Ešte pred mesiacom som mala 78 kg. Zjem úplne všetko čo mi príde pod ruku a mávam doslova amoky v zmysle chúťok na jedlo. Čo mi napadne to musím mať. Kvôli môjmu prejedaniu mam komplexy ohľadom môjho tela a kvôli tomu odmietam vychádzať z domu alebo začať s niekym vzťah.
Keď už musím ísť von tak sa stále tvárim sebavedomo a veselo no keď som doma tak trpím depresiami z mojej postavy a váhy. No vonku som nebola už asi 3 týždne. Čím ďalej tým ťažšie je pre mňa normálne žiť. Najhoršie je že to nedokážem ovládať a nedokážu mi už pomôcť ani blízky. Bola som už aj u psychológa no ten mi nedokázal pomôcť pretože som začala odmietať vychádzať kvôli zahanbeniu z domu (kedže už aj predtým som mala dosť nízke sebavedomie a touto postavou sa to len znásobilo) a navyše keď som len na chvíľku bez dozoru tak sa nie som schopná v jedení ovládnuť. Potrebujem preto odbornú pomoc s dozorom. Potrebujem niečo ako je ústav pre alkoholikov alebo drogovo závislých no určené pre jedlo. Niečo také bolo spomenuté v druhej šanci na život na markíze pred pár dňami, no to je zahraničná relácia a tak som nebola nikde schopná niečo také nájsť na internete. Už neviem kde sa mám obrátiť. Prosím pokiaľ niekto viete o takomto mieste na Slovensku alebo aj v Česku tak mi o tom prosím napíšte. Naozaj potrebujem čím skôr pomoc. Dakujem za skorú odpoveď a radu.

Katka03

Ahoj, ak mas zaujem, pomozem Ti. Alebo sa o to aspon rada pokusim. Samozrejme bezplatne :-) Napis kontakt na Teba (staci e mail) a skontaktujeme sa.

diana31

Ahoj, je mi strašne ľúto čím si prechadzas. Poznám to úplne dobodky, s tým rozdielom že ja to jedlo vždy po záchvate vyvratim. Váhu mám v norme, no to čo mám v hlave je strašné. Tiež to nedokážem ovládať, a napchávam sa všeličím, zvraciam niekoľkokrát do dňa. V práci je to ešte ok, tam jedlo moc neriešim, dam si niečo malé na desiatu a potom malý obed,ale celý deň myslím na to, čo už doma zožeriem, čo si uvarím alebo skočím kúpiť, následne sa prepcham a potom všetko vyvraciam, poupratujem za sebou všetok bordel a potom príde ďalší záchvat.. tiež by som potrebovala nejaké liečenie, izolovať sa od jedla, od možností nakupovať tony jedla, ktoré nakoniec aj tak skončia vo wc. Je mi zo seba zle :(

theshag

ahoj Niki, skús Pinellovu nemocnicu v Pezinku, tam sa na poruchy príjmu potravy špecializujú ako jediní na Slovensku...ale tam potrebuješ odporučenie od psychiatra a zavolať si tam na dohodnutie termínu nástupu na liečenie...prajem veľa šťastia .-)