Prekvalifikovanosť pri hľadaní práce na SK

Príspevok v téme: Prekvalifikovanosť pri hľadaní práce na SK
musiclover

Ahojte, už som sa tu raz pýtala na skúsenosti s týmto problémom v nejakom príspevku, ale keďže kamsi zapadol, zakladám novú tému.

Zaujímalo by ma, aké máte skúsenosti s problémom prekvalifikovanosti pri hľadaní práce na SK. Povedzme, že niekto, kto má VŠ, už nechce pracovať v oblasti, na ktorú má vzdelanie a je ochotný ísť robiť "podradnejšiu" prácu (a to nemyslím nijako hanlivo). Aké má taký človek šance? Riešili ste niekedy podobnú situáciu?
Ďakujem za reakcie :)

0v3cka

musiclover je to ako vsade mozes predlozit ale nemusis. Ked ale nepredlozis tak je to podozrive.
co sa uznavania tyka tak je to rozne. V podstate ak na dany flek nemaju dost ludi tak ti to v sukromnom sektore uznaju. Vo vseobenosti ale tym ze sme v EU mali by uznavat nase skoly....

Mna sa tiez pytal sef ked som chcel zvysit plat ze ci mam vysku a co to bolo za skolu, kolko rokov a tak. V ktorej krajine a ktora konkretna vyska to bola sa nepytal....

musiclover

A ešte inak sa čudujem, že má s týmto Veronika, ktorá odpovedala ako prvá, problém vo Viedni? Veď sa všade píše, že naše vzdelanie sa predsa v zahraničí neuznáva a že človek si musí urobiť školu tam...

musiclover

Ja myslím, že to nie je povinné to tam mať, k tomu predsa nemôžu človeka nútiť... snáď. No, pred nedávnom mám nový, ale veď dá sa poriešiť znova, viem.
Horšie je, že ja neviem klamať a podľa mňa pri takýchto veciach to človek musí mať dobre premyslené. Čo ak padnú nejaké ďalšie otázky k tomu?
Inak, napríklad v zahraničí sa niekde požaduje aj akési hodnotenie od predchádzajúceho zamestnávateľa?

0v3cka

skus sa poinformovat ci sa da z toho op vymazat. Ja som si ho tam nikdy nedaval. Podla mna blbost. Ako som vravel mozes si tam dat ze si studovala ale nedokoncila. Popripade nejaku brigadu alebo hocijaku inu pracu ktora nema suvislost s danou pracou.

musiclover

ov3cka - titul mám v OP, od ukončenia VŠ ubehlo vyše 10 rokov, čítala som, že ľudia zamlčujú svoje vzdelanie, len akosi neviem, ako to CV potom vyzerá, čo si tam píšu ze celé tie roky.

VeronikaCros

Ja mam ten isty problem v Rakusku. Mam VS ukoncenu na Slovensku a hladam si robotu v oblasti uctovnictva vo Viedni. Ked mi zavolaju, ze som pre nich prekvalifikovana, tak ma ide porazit. Ja by som rada zacala aj uplne ako Junior uctovnik, len aby som sa uchytila v tej praci, ale oni ma odmietnu s tym, ze s mojou skolou nech idem robit nieco lepsie. To je uplne chore.