Rodičia, nerobte to

Príspevok v téme: Rodičia, nerobte to
NieDostDobra

Myslím, porovnávanie svojích detí s inými. Prečo to robia ? Je to zlý spôsob výchovy. Nie všetci ľudia zabojujú, aby boli lepší. Niektorých to zrazuje k zemi. Majú depresie, nízke sebavedomie a to len kvôli rodičom. Nemôže byť každý dokonalý, ako si to oni želajú. A najlepšie je, keď ani sami rodičia nemajú ani len maturitu a mali v škole zlé známky.
Moji rodičia boli/sú tiež takí. Odmalička ma s každým porovnávali. To bolo na dennom poriadku. Neučila som sa najlepšie, nechodila som veľmi von (nemala som s kým), nenašla som si hneď po škole robotu (chcela som si trochu oddýchnuť) a vždy ma porovnávali s inými. Najmä otec. Ja mám veľmi slabú osobnosť, a preto som sa ešte viac stiahla. Otcovi som sa nezdôverovala, nič, čo sa týka môjho života, som s ním neriešila.
Mám sebavedomie na bode mrazu. Cítim sa bezcenná, nemožná, nič nedokážem. Mám depresie a stratila som chuť žiť. Vyčítam si, aká som. Nemám sa rada a chcem sa potrestať.
Otec sa ešte čuduje a rozčuľuje sa, že sa k nemu správam odmietavo. Kričí na mňa, že som nevďačná, že pre nás robil všetko, aby sme sa mali dobre. Áno, robil a som mu za to vďačná, no robil aj zlé veci, ktoré zo mňa spravili chodiacu mŕtvolu.