Zdravím, rád by som sa poradil s niekým kto má alebo mal podobný problém.
Už dlhú dobu (pár rokov) mám problémy so spánkom, aspoň si to teda myslím a možno je to úplne normálne len to zle beriem ale každopádne... klasika, večer sa cítim unavený... ľahnem do postele a nič, niekedy to trvá aj 2 hodiny, ak zaspím za hodinu som nadšený.. väčšinou je to 2 a viac hodín prehadzovania sa a zúfalstva, že ráno vstávam a na hodinke svietia 3 hodiny... skúšal som aj vyvetrať pred spánkom, počítať ovečky aj si čítať... bez rozdielu a najhoršie je, že ak konečne zaspím tak hádajte čo... v priebehu 6 hodín som schopný prebudiť sa aj 6 krát (aj viac), teda každú hodinu na pár minút... odhadom môžem za noc spať čistého času takú 3-4 hodinky, niekedy sa podarí viac ak nemusím ráno vstávať, človek by si myslel, že budem na ďalšiu noc unavený a zaspím hneď ale nie, opakuje sa to znova... ak by to bolo podstatné tak mám 23 rokov, som nefajčiar a prakticky abstinent (1 pivo za týždeň k futbalu nerátam)
Ako by ste to riešili? Máte nejaké rady alebo mám navštíviť všeobecného lekára?
Ako riešite nespavosť?
Nemozes zaspat preto, lebo stale nad niecim rozmyslas alebo spominas, ze?
Ja kurky počítať nemusím, lebo máme doma fakt prasprostého kohúta. Trpíme sa navzájom...
Tak zhruba jednu noc nespí vôbec a na druhý deň už zaspíš. Asi nie si príliš unavený, keď nemôžeš zaspať. Narušený spánok je signálom, že aj so psychikou to nie je celkom u teba dobré. Lepšie je počítať derivácie ako ovečky, to ťa isto viac dorazí.