Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako riešite nespavosť?

Príspevok v téme: Ako riešite nespavosť?
Dane

Zdravím, rád by som sa poradil s niekým kto má alebo mal podobný problém.
Už dlhú dobu (pár rokov) mám problémy so spánkom, aspoň si to teda myslím a možno je to úplne normálne len to zle beriem ale každopádne... klasika, večer sa cítim unavený... ľahnem do postele a nič, niekedy to trvá aj 2 hodiny, ak zaspím za hodinu som nadšený.. väčšinou je to 2 a viac hodín prehadzovania sa a zúfalstva, že ráno vstávam a na hodinke svietia 3 hodiny... skúšal som aj vyvetrať pred spánkom, počítať ovečky aj si čítať... bez rozdielu a najhoršie je, že ak konečne zaspím tak hádajte čo... v priebehu 6 hodín som schopný prebudiť sa aj 6 krát (aj viac), teda každú hodinu na pár minút... odhadom môžem za noc spať čistého času takú 3-4 hodinky, niekedy sa podarí viac ak nemusím ráno vstávať, človek by si myslel, že budem na ďalšiu noc unavený a zaspím hneď ale nie, opakuje sa to znova... ak by to bolo podstatné tak mám 23 rokov, som nefajčiar a prakticky abstinent (1 pivo za týždeň k futbalu nerátam)
Ako by ste to riešili? Máte nejaké rady alebo mám navštíviť všeobecného lekára?

ped

Tak zhruba jednu noc nespí vôbec a na druhý deň už zaspíš. Asi nie si príliš unavený, keď nemôžeš zaspať. Narušený spánok je signálom, že aj so psychikou to nie je celkom u teba dobré. Lepšie je počítať derivácie ako ovečky, to ťa isto viac dorazí.