Môže zlý zhryz spôsobiť ubytok dasien a poruchu čelustno-spankoveho klbu? Môže strojček (normálny/neviditelny) zhoršiť ubytok dasien?

Príspevok v téme: Môže zlý zhryz spôsobiť ubytok dasien a poruchu čelustno-spankoveho klbu? Môže strojček (normálny/neviditelny) zhoršiť ubytok dasien?
saddd

Ahojte. Mám 22. Ja mám mierny predkus, mama má ochorenie paradentozu, už ma korunky, predtym mala tiež predkus (je dedičný - v rodine) ja som si tiež všimla mierny ubytok dasien a som z toho fakt nestastna, mam citlive dasna. Neviem či existuju nejake špecialne pripravky, rada by som si dala strojček na zuby ale vraj ten ešte môže zhoršiť ten ubytok dasien - je to pravda? Lenže ja si ozaj potrebujem opraviť ten predkus lebo okrem ineho mi to sposobilo aj pukanie v sanke. Máte prosim nejake skusenosti? Viete mi prosim poradiť lekara čo by sa mi pozrel na zuby a vedel mi poradiť?

rasto212

Nemusi sa to vzdy operovat, ja som mal teda este aj mam predkus a riesi sa to strojcekom aj hore aj dole a je to spojene gumickami pripadne takou konstrukciou ktora celust a sanku tlaci proti sebe cim sa vlastne sanka vysunie viac dopredu :D

mate59

To, že máš zlý skus sa dá odstrániť iba operáciou kĺbu čeľuste.Nerobí to zubár,ale čeľustný stomatochirurg,Parodontitída s tým nesúvisí.Tá vzniká vlastne od nesprávneho čistenia zubov,kedy sa utvára zubný kameň,ktorý sa rozširuje pod ďasno ku koreňu zuba,vznikne parodontálny chobot a ustúpi ďasno,zub sa začne kývať a môže to skončiť vypadnutím zuba.Ani strojček nespôsobuje úbytok ďasna.Atrofia ďasna vzniká vo vyššom veku.So svojim problémom vyhľadaj správneho stomatochirurga.

rasto212

Ahoj, to neviem ale predkus Ti moze sposobit rozne dalsie problemy, mna napriklad uz strasne boleli tie klby uz aj pri jedeni a zuvani... Tak som to musel riesit :)