Zivot bez ciela

Príspevok v téme: Zivot bez ciela
AriankaKUL

Ocitla som sa v poslednych 3 rokoch v takom zacarovanom kruhu, ze neviem sa z toho vymotat. Ide o kazdu oblast mojho zivota. Zijem s priatelom v zahranici (Nemecko) a momentalne som bez prace. Cize okrem toho, ze som nervozna, ci sa mi nieco podari najst, nas vztah uplne ochladol. Priatel sa ku mne sprava hrubo a bezocitne. Vyhadzuje ma pri hadke stale z bytu. Nemam tu ziadne kamaratky a tie co su na Slovensku su zaneprazdnene svadbami, rodenim a staranim sa o deti. Co samozrejme chapem. Som velmi podrazdena aj z toho, ze namiesto hladania prace v 33. rokoch by som si uz aj chcela zalozit rodinu, starat sa o manzela a deti. Lenze priatel to ma na haku lebo ze sa vraj s nim stale iba hadam. Neviem ako dalej, ci ostat v zahranici, ci sa vratit na Slovensko, ci zanechat vztah alebo pockat, kym si najdem pracu a vsetko sa zlepsi ...mam aj obavu, ze si uz potom nikoho nenajdem ked ho necham, zostarnem a bude po vsetkych mojich snoch. Ani sa nemam komu zdoverit, kedze tu nikoho nemam. Uz len ta predstava, ze nie som najmladsia ma frustruje. Taka nestastna som este nebola.

xyz xyz

ja to nezlahcujem, ze su aj horsie problemy, verim, ze je to dost zle, ze je Ti smutno a si nahnevana a tak... ale, ci ostat alebo ist na SK, to si musis sama uvazit vies, druhym sa vzdy dobre radi, no ja by som na Tvojom mieste ostala tam, ked si trufas a pokusala by som sa nejako uchytit, ale neviem, ako to tam chodi... to by si zas mohla trochu poradit Ty mne... zaujimalo by ma to, ako je to tam s pracou, ked clovek chce ist bez jazyka - samozrejme je mi uplne jasne, ze by to boli pomocne prace, ale clovek nema z domu vobec ziadny nadhlad a na internete sa niekedy tazko hlada... napriklad kamaratka si nasla pomocne prace v kuchyni a ma v tom ubytko aj stravu, ale neviem, ci mala len velke stastie, alebo sa v pohode da najst takato praca... vies sa mi k tomu vyjadrit? dakujem :)
ale s blbom, ktory si ta nevazi vazne nestracaj cas... co by som ja teraz dala za to, keby som mohla vratit ten cas... je to sice skusenost, ale... prilis draha a nestalo to vobec za to... teraz si hovorim, kam som dala oci a hlavne rozum vtedy...

AriankaKUL

Pracu si hladam, pretoze ta predtym nebola dobre platena a dost ma nebavila.
Rozmyslam nad rozchodom, ale neviem ci zacat novy zivot na Slovensku alebo to este skusit tu v Nemecku, kde nikoho okrem priatela nemam. Fakt som zufala, viem, ze su aj horsie problemy, ale ja sa citim velmi sama a bezradna.

xyz xyz

len z vlastnych skusenosti Ti poviem, nezahadzuj sa a kasli na neho! ja som tieto rady neposluchla a doteraz to lutujem a nadavam si denne, aka som bola sprosta... clovek je slepy, hluchy a nevidi, ze mu niekto chce dobre... asi si kazdy musi natrepat hubu sam... :(

ako dlho si v Nemecku? jazyk vies dobre? pracu nemas z akeho dovodu?