Neviem, čo ďalej

Príspevok v téme: Neviem, čo ďalej
NoFuture

Dobrý večer.
Nedávno som dokončila strednú školu (no, presnejšie učilište) a neviem, čo ďalej.
Nadstavbu si teraz robiť nechcem, to viem isto, no neviem, kam do práce. Chcem byť tie 2-3 mesiace doma, aby som sa dala psychicky do poriadku, pretože mám depresie a chcem si trochu oddýchnuť po toľkých rokoch školy.
Problém ale je, že neviem, čo chcem robiť.
Neviem, akú prácu si mám hľadať a kde ju mám hľadať. Mňa totiž nič nebaví a ja nechcem v živote robiť to, čo ma nebaví.
Mám aj určité obmädzenia a to je spomalenosť a strach pohybovať sa medzi ľuďmi. Tá spomalenosť je strašná, som kvôli tomu nepoužiteľná. Ťažšie sa mi bude hľadať práca. Keď si predstavím, že by som teraz mala pracovať medzi ľuďmi, asi by som sa zosypala z psychickej vyčerpanosti.
Vážne neviem, kam sa mám pohnúť. Neviem, čo by na bavilo. Nemám nikoho, kto by mi pomohol.
Nemám kamarátky, nie som priebojná, o komunikatívnosti ani nehovorím. Som v podstate sama a takto som bezmocná.

Keď to takto bude so mnou ďalej, tak budem navždy bývať u rodičov a nebudem mať na žiadny byt (nemám vzťah, a ani neplánujem).

Ako mám ďalej postupovať ?

SomSvetlo

NO ak je to tak ako pises a si spomalena tak tu robotu zacni hladat uz teraz a do troch mesiacov ju maš (a mas aj 3 mesiace volno ) a ak si pekna najdi bohateho :-D a nemusis robit nic.

Kontr0lor

Hlavne neseď doma, to bude len horšie, treba ísť von - turistika bicykel. Ja som si dal teraz po práci 36 km a 800 m prevýšenie na biku, a hneď ma prešla depka ktorú som si priniesol z práce. Daj si do poriadku psychiku potom nájdeš aj veci ktoré ťa bavia, hlavne to nevzdávaj.

Takže - psychika - aktivity - veci ktoré ťa bavia - práca

A pozor okrem práce musíš mať koníčky lebo práca sa robí pre peniaze a len málo ľudí robí to čo je aj jeho koníček , inak ti to polezie na mozog ako stereotyp