Cistenie medzizubnych priestorov

Príspevok v téme: Cistenie medzizubnych priestorov
abc11

Dobry den, chcel by som sa opytat: zacal som pouzivat dentalnu nit na cistenie medzizubnych priestorov, ale na niektorych medzizubnych priestoroch mi nejde dentalna nit vtlacit do medzizubneho priestoru. Chcel by som sa preto opytat, ci je mozne ze tam mam nejake medzizubne plomby, ktore spajaju 2 vedla stojace zuby, a teda nie je mozne, aby bolo mozne ju tam vtlacit. Dakujem.
Zial nie je pre mna mozne sa tam pozriet, jedine, co si pamatam je, ze mi zubar viac krat pri plombovani hovoril, ze ide o medzizubny kaz.

zubkovavila

Dobrý deň, oceňujem, že máte záujem sa starať o Vaše orálne zdravie. Odporúčam navštíviť dentálnu hygienu. Dentálna hygienička Vám ukáže kedy a ako pomôcky používať správne.
Pokiaľ zubný lekár zhotovuje výplň, na každý zub sa výplň zhotovuje samostatne. Príčinou nepriechodnosti môže byť postavenie samotného zuba, jeho rotáciou, atď., ale prvotnou príčinou je samozrejme zubný kameň, ktorý sa nedá odstrániť doma, nejakými babskými receptami, je k tomu potrebná práca dentálnej hygieničky. Hádam som Vám pomohla aspoň trochu.