Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ALTERNATIVNA liecba DEPRESIE prirodnymi vytazkami

Príspevok v téme: ALTERNATIVNA liecba DEPRESIE prirodnymi vytazkami
propanbutan

Pozdravujem,

mate niekto skusenosti s alternativnou liecbou depresie prirodnymi vytazkami? Po cca 18 rokoch liecby na syntetickych AD, kde sa moj
stav dostal asi na, nech nezeriem, 70% normalneho stavu (kde 0% je potreba zabit sa a 100% je normalny clovek), chcem prejst zo syntetickych AD na prirodne. Mam nejaky 7. model tabletiek, ktore nemaju az take silne vedlajsie ucinky a zaroven zlepsenie stavu nie je az tak zanedbatelne. Pritom samozrejme s rozumom, neukoncim zo dna na den liecbu syntetikou, aby ma trafil slak.

Chcel by som sa v tomto prispevku pobavit so serioznymi ludmi, ktorym rad pomozem a mozno oni pomozu mne, pokial uz maju s tymto nejake skusenosti (a prezili ich).

Ide o nahradu lieku venlafaxin (skupina SSRI) pripravkami SJW, 5HTP, pripadne dalsimi (GABA). SJW (St.John's Wort) je vytazok z lubovnika bodkovaneho, sprava sa ako zachytavac serotoninu SSRI. 5HTP je pre organizmus polotovar k vyrobe serotoninu a GABA (kyselina gama amino maslova) je zrejme vytazok podporujuci uroven dalsieho neurotransmiteru v mozgu. Jasne su aj dalsie latky, ktorych nedostatok sposobuje depku, ale zacat s niecim musim...

Momentalne som vyskusal znizit davku venlafaxinu a opatrne pridat 5HTP. Velmi opatrne som pridaval az do 3x 100g denne, takmer bez efektu.

Az po pridani na 400g denne sa nieco zmenilo. Nechcem to zakriknut (ako uz velakrat), ale vyzera to ako ten pocit co chyba do 100% stavu. Cize reagoval som na tu davku. Lenze docital som sa, ze je tam riziko serotoninoveho syndromu (ktovie ci to je vobec pravda?), aj ked podla mojho nazoru, ak 300g materialu na vyrobu serotoninu v mojom tele je uplne bez efektu, tak ja asi nemam absolutne ziadny za beznej prevadzky. Pri 500g za den som sa uz citil skor neprijemne ako prijemne, ale neviem ci to bola len panicka porucha alebo realne nabeh na ten syndrom.

Nechcem proste zahucat, aj ked uz riskujem asi dost, ale urcite nebudem len poslusne papat tabletky do konca zivota, pretoze vidim, ze to nikam nesmeruje. Doktor vam sice pomoze, ale len potial, aby ste nie uplne vyzdraveli a hlavne co najdlhsie zostali zavisli na brani tabletiek. O tom je cely farma-priemysel.

Takze tesim sa na serioznu debatu...?

propanbutan

Pardon, samozrejme opravujem, tie davky som myslel v miligramoch (mg) ! Pri gramoch by som sem uz zrejme nepisal...