Dobry den. Neviem,ci mi tu poradite,ale aspon to ranajsie rozculenie a znechutenie dostanem zo seba von.Zili sme v meste.Tam si clovek az tak neuvedomuje problem,co sa tyka komunalneho odpadu.Teraz byvame na vidieku.Obec to ma roky zauzivane tak (samozrejme-ide o problem nedostatku financii),ze cez zimne obdobie,co je cca od novembra do aprila,chodia smetiari brat smeti 1x tyzdenne a cez letne obdobie,co je zas zvysok:maj az oktober,chodia iba 1x za dva tyzdne.Dnes rano mali chodit smetiari,tak som isla vyhodit odpadovy sacok do suda a v nom liezlo plno cervikov. Az ma naplo.Je to logicke,kedze sud je vonku zavrety a v tychto teplach,dusne, alebo ked su horucavy-sa z odpadkov (kde su aj nejake tie zvysky jedla),vyliahnu cervy.Okrem cervikov sa siri aj smrad.Ked som kontaktovala starostu obce,ten povedal,ze s tym nic nenarobi,zacal mi vyratuvat,kolko to stoji penazi a obec na to nema,keby zvysili poplatky za odpad,ludia by sa burili.Lebo prv to mali zavedene tak,ze smetiari chodili celorocne 1x tyzdenne.Ale kedze vsetko zdrazelo,obec si to zariadila takto.Neviem,ako to mam riesit. Isto chapete,co vsetko sa v odpadkoch nachadza -ci uz plienky,pouzite vlozky,zvysky jedla a podobne.Ide nielen o ten smrad,ale hlavne aj tie cerviky,ktore som rano po otvoreni sudu videla vsade liezt.Co by ste mi prosim poradili?