Chodidlá

poradim38

Ja nevidim ziadne skarede nohy..... ved mas upravene nechty pekne, nikto nemoze za to aky tvar prstov na nohe ma... a myslim si, ze to je to posledne na co ostatni pozeraju.... ale ak by ta to velmi trapilo, tak ako ti tu radili..... nenos takyto tvar topanok, skor sandalky co su cez vsetky prsty, myslim taky pasik, ktory an zakryje tie prsty.... a dat si jemnejsi lak na nechty, mozno francuzsku skusit..... ale aj tak to nie je nic hrozne, ja som minule videla taku, prsty mala tucne ze jej prekypovali cez sandale a este mala aj neostrihane a spinave nechty.. a nevyzerala ze by to nejak riesila......

Miga

A kde mas fotku tych chodidiel? Lebo ja vidim len prsty, nart ale ziadne chodidlo. Ci aj ty patris k tym, co si myslia, ze chodilo je cela noha? :D Chod na pedikuru a povedz, ze chces oskrabat chodidla, oni ti ukazu kde sa nachadzaju. Nohy mas ok, ale ak sa ti nepacia, nedavaj si taky lak. Jemny bledoruzovy, priesvitny...

GOING

Myslím si že to je buď niečo metabolické alebo s veľkého mechanického namáhania chodidla (vysoké podpätky, ploché nohy a podobne) alebo kombinované.

Podľa fotografie (deformity prstov a anatomických zmien na kĺbikoch) to môže vypadať na vonkajšie príznaky dny/pakostnice.

Pokiaľ áno, myslím si, ž e budeš mať zvýšenú kyselinu močovú viac ako 420 umol/l a možno aj zvýšené CRP a iné parametre.
Pokiaľ urobíš hlboký drep a ostaneš v ňom a budú ťa ťahať chodidlá, tak je to jasné. Netrhajú ťa prsty na nohách a nebývaš ráno do 10:00 hod. unavená ?
Nemávaš ráno pocit zvýšenej teploty ?
Nemáš zhrubnutú pokožku okolo postihnutých kĺbov kĺbikov ?
(myslím aj päty).
Nemáš inú farbu pokožky okolo členkov ?
(žlté pruhy)

Potom nekonzumuj hlavne zápalotvorné potraviny:
- obsahujúce kakao
- rafinovaný cukor
- mak
- orechy
- strukoviny
- sardinky
( pozri na internete strava a obsah purínov)

Máš podľa všetkého stuhnuté kĺbiky, keď si ich silou zatlačíš do krajných polôh, nebolia ? Pri dne sa menia aj mechanické vlastnosti kĺbov, svalových úponov-pukajúci zvuk a tiež šliach.

Pokiaľ som sa trafil, zmenou stravy by po par týždňoch mali kĺby začať mäknúť a odpúchať. Pri dne môžu bolieť kolená, kríže, chrbát a svaly sú citlivé na chlad (tuhnú). Skontroluj si aj prsty na rukách kľbiky-opuch, deformity.

Choď na vyšetrenie. Inak lekár na zníženie kyslosti predpisuje Milurit.

pomocnica

Neupozorňovať na nich výraznými nechtami a topánkami, nosiť iný druh topánok, čo nevystavuje túto časť tela a byť vďačná, že tie nohy máš. ;-) Každý vyzeráme nejako a myslím, že to nie je nič také, žeby niekto na ne čumel v rade pri pokladni ako na nejaký ohavný kus...:D

Pekný deň.