Som vnutorne zablokovana..Naco taky zivot ?

Príspevok v téme: Som vnutorne zablokovana..Naco taky zivot ?
Zivot889

Ahojte, som nestastna z vlastnej existencie, neviem akym smerom sa uberat aby moj zivot zacal byt plnohodnotny a zmysluplny.. Som maximalne demotivovana, nemam uz ziadny zmysel zivota (trva to strasne dlho), pricina je aj nevyliecene depresie kt sa mi vracaju a lieky na ne nezaberaju cize som bez liecby, zavislost na BZD z kt. sa tiez liecim a od vtedy akoby som bola viacej prazdnejsia nez v depresii. Jasne, mam nastudovane a obladam tu teoriu ze treba si najst nove aktivity, co ma budu bavit, chodit medzi ludi. ALE! Pridruzila sa mi socialna fobia, cize aj pobyt medzi ludmi je pre mna narocny, ci uz v obchode abo na poste, ucim sa to postupne zvladat a ist do tych situacii. No teraz som v takej apatii ze dokonca aj kedzi ludmi mi je vsetko jedno, nic ma nezaujima a moj zivot mi pripada zbytocny...izolujem sa cca 4 roky ale vtedy ma aspon nieco bavilo,viac som travila cas s priatelmi kt teraz hz nemam a o.i riesila som vtedy depresie,uzkosti co som si myslela ze sa z toho dostanem, bola som motivovana aj na sebe pracovat.. Teras si pripadam ze vnutorne som sa zablokovala natolko, ze nemam chut do nicoho, ani rozpravat sa, cokolvek vykonavat...jedina zmysluplna aktivita je pre mna spanok, kde nevnimam realitu, zijem si vo svojom sne ale viem, ze je to vlastne strateny cas kt.by som mohla venovat produktivnejsie (len ako ? A ako prekonat demotivaciu a nechut ? ) Ten pocit vnutorneho prazdna ma nici kazdym dnom, neviem vlastne ci ma zmysel a ako sa z toho vyhrabat... Ako najst znovu vnutornu motivaciu ? Zacat zit nielen prezivat a cakat na osvietenie ze sa to jedneho dna zmeni? (Co sa samo nezmeni)

Ko

Začni dávať svoje emócie von napr tým že začneš kresliť, písať niečo alebo tak. Alebo začni cvičiť. Určite si úžasná žena a zvládneš to

Aliss

Namiesto otazky "naco taky zivot", by si sa mala pytat "ako si pomozem" :) Na odblokovanie sluzia rozne terapie, ale ja verim, ze ludia si dokazu pomoct aj sami. Ak nie, treba vyhladat pomoc. Nie mozno psychologa, i ked su urcite aj velmi dobri, ale skor niekoho, kto pomaha ludom z tej duchovno-spiritualnej strany. Niekoho kto vidi viac ako len po problem a "za nim uz nic". Niekoho, kto ovlada suvislosti a vie dat dokopy suvislosti z detstva, doterajsieho zivota a vie prist na gro problemu. Nie len ako problem zakryt ale skutocne odstranit pricinu ;) Drzim palce