Maminky,mam syna 4,5 rocneho sme z BB..od malicka som ho vychovavala sama,otec nemal zaujem,potom ked mal nemala som ja aj kvoli tomu ze ex vela cestoval.nedavno som sa rozhodla ze by bolo pre syna lepsie keby poznal otca.v minulosti to bolo medzi nami velmi naozaj velmi zle.necakala som ze bude mat zaujem maleho po rokoch vydiet.prisiel hral sa s malym tak ako keby sa poznali od narodenia.dohodli sme sa ze teda on povedal ze ho chce zasa vidiet.potom sa ma na fb pytal ako to pojde dalej.napisalasom mu na fb ze aby sa stretavali castejsie aby si maly na to zvykol,ze sa po nom pyta a ze si ho moze zobrat ked sa maly rozkuka aj sam.uz je to par dni co mi neodpovedal na tuto fb spravu.co to znamena? Ako toam chapat? Normalne si mislim ze sa uz neozve.dakujem za rady marcela
Syn nepoznal doteraz otca
Ked sa pytal, ako to bude dalej, tak asi tym myslel viac, nez len zaujem o stretavanie sa so synom. Asi tym myslel aj to, ze ako to bude s vami dvoma, ze ci by bola sanca, aby ste sa vy dvaja dali dokopy niekedy a zili ako rodina, asi toto tym chcel, len sa neopytal na rovinu. Pravdaze synovi netreba branit spoznat biologickeho otca, ale ked bol vztah medzi tebou a byvalym taky zly,, ze neslo by to dat znovu dokopy, ze tam bolo nieco napriklad ako tyranie, gamblerstvo, ponizovanie, bitky... tak od takeho chlapa ruky prec a s chlapcom nech sa stretne a nech sa spolu hraju, ale zloduchovi netreba davat druhu sancu. To bol len priklad, lebo neviem, ze na com stroskotal ten vas vztah.
Synovi nič nehovor, všetko dohodni a až keď príde po neho, tak až vtedy to riešte. Zbytočne ho nenamotávaj.
Nemam na neho cislo nakolko komunikujeme teda komunikovali sme na Fb. V podstate po stretnuti sam pisal ze ho chce zasa vidiet vobec sme sa nedohodli ale ako dalej kedze nereagoval na moj nazor ohladom dalsich stretnuti v podstate som navrhla nech to je zatial tak ako sa pidari a potom by sa dohodol pevny stretavaci system a ked bude ma cas nech sa ozve.tak teraz neviem aspon napisem dobre ozvem sa,ok,alebo nesuhlasim s tym. Ja byvam so sestrou a ta ma nazor ohladom jeho ze nechce mat maleho na krku ale pritom sa stara o cudzieho chlapca ten ma nieci okolo 6rokov.
Ja by som to nechala tak, bude to dobre :)
neviem, či pri takomto chovaní je najlepším riešením chlapca na takého otca nejak zvykať.. načo, raz zas odíde a malý sa potom môže z toho akurýát tak dlho spamätávať
Ahoj, v prvom rade treba mysliet na to, ako to preziva syn. Ak ten chlap ignoruje bez vysvetlenia teba, Ty vies, ze ludia su nezodpovedni co sebecki a pomyslis si to o nom a ides dalej, svet sa pre teba nezruti. No tvoj syn tomu takto rozumiet nebude. Ak sa nanho tvoj syn naviaze a jeho otec sa bez vysvetlenia odmlci na dobu neurcitu, pre tvojho syna to moze byt tragedia ci trauma, ze jeho otec ho opustil, nema ho rad, odmieta ho, moze si vycitat, ze je to jeho chyba a neviem, co este. Pises, ze to v minulosti s tym chlapom bolo velmi zle medzi vami. Ak vies, ze je problematicky clovek, bud velmi opatrna ohladne syna, lebo tak, ako zle sa spraval k tebe, moze sa spravat k synovi. Lenze on je male dieta a tie skody na jeho psychike a zivote mozu mat velke rozmery. Preto, ak by som bola na tvojom mieste, skontaktovala by som sa s detskou psychologickou a cely tento vztah tvojho syna a jeho otca by som viedla pod odbornym odporucanim, ktore ti bude davat ta psychologicka. Zaujmy syna su na prvom mieste, nie otca. Vsetko rob tak, aby si ho pred nezaujmom toho chlapa chranila najviac, ako mozes. Ty mozno chces, aby syn poznal otca, je obdivuhodne, ze napriek zlej minulosti sa chces snazit budovat medzi nimi vztah. No ak otec k tomu pristupuje takto nezodpovedne a lahostajne, zvaz, ako a kedy sa ma ten vztah medzi nimi rozvijat. Preto odporucam niekoho, kto detskej psychike rozumie, aby ste syna chranili pred traumou. Je velmi zranitelny.
No dufam ze plati aspon vyzivne. Ak sa este ozve tak by som sa s nim na rovinu dohodol ze ako to bude. Ak nebude akceptovat pravidelne navstevy a neplati vyzivne tak by som prerusil kontakt. Nema zmysel dieta takto stresovat.
A telefón na neho máš? Dvíha? Nedvíha? Ak nedvíha dlhú dobu tak asi umrel alebo neviem.
Dakujem za komentare,ale doteraz mi este nikto menapisal radu,nazor meviem co mam malemu povedat kedze su dohodnuty ze sa stretnu a on nereagoval nato ako budu fungovat dalej
Vyčítať jej pravopisné chyby, keď je v takej situácii? Nič nie je viac ako rodina. Netreba mať len materiálne, ale aj nemateriálne hodnoty. Ale je pravda, že strach je vec jedna, ale prsty na klávesnici je vec druhá.